Élet-Stílus

Manchesteri eufória: Berbatov a Unitedé, Robinho a Cityé

Az angol bajnoki címvédő Manchester United 30.75 millió fontért plusz Frazier Campbellért megszerezte Dimitar Berbatovot. A bolgárt szintén kerülgető városi rivális City brit átigazolási csúcsért a brazil Robinhóval vigasztalódott.

Berbatov személyében a Premier League egyik legjobbja igazolt az Old Traffordra. A United régóta ostromolta a Tottenham támadóját, a manchesteriek már tavaly nyáron is ajánlatot tettek a kiváló játékosért, ám akkor még meghiúsult az üzlet.

A háttérben (is) zajló csábítgatás miatt a Spurs feljelentette a manchesterieket az angol szövetségnél (FA), ennek ellenére a BL-győztes lett a befutó – pedig a Barcelona, s végül a Bayern München is csatlakozott az érdeklődők táborához.

Sőt, az egyre komolyabb csapatépítési terveket fontolgató Manchester City a hétvégén szintén bejelentkezett a támadóért (a City 30 milliót ajánlott), ám Berbatov és a MU azzal játszották ki a riválisokat, hogy a futballista annak ellenére elutazott a Unitedhez, hogy a londoniak vezetősége ezt megtiltotta neki.

Berbatov markáns erősítést jelenthet (Getty)

Berbatov markáns erősítést jelenthet (Getty)

Az orvosi ellenőrzéseken áteső 27 esztendős játékos klubváltására végül rábólintott a transzfert a klub hivatalos honlapján is megerősítő, kész tények elé állított Spurs-vezetőség. A klubváltás az elmúlt napokban már a „levegőben lógott”, hisz a Tottenham egyrészt megszerezte az orosz Pavljucsenkót, másfelől a „jegelte” a bolgár támadót.

Az összegen felül a bajnok a fiatal Frazier Campbellről is lemond – egy idény erejéig. A legutóbb a Hull City csapatánál villantó, a feljutásban komoly érdemeket szerző támadó egy évig kölcsönben a Tottenham együttesénél szerepel majd, ám több mint valószínű, hogy később visszatér, a manchesteri menedzsment ugyanis komolyan számol vele.

Sir Alex Fergusonnal, a United szakvezetőjével madarat lehetne fogatni, a tapasztalt edző úgy véli, a szurkolók által máris „Új Cantonaként” emlegetett támadó megszerzésével „hibátlanná” vált kerete.
„Kulcsigazolás a javából. Dimitar Berbatov az egyik legjobb, és ami nem utolsó szempont, leglátványosabb csatáregyénisége a nemzetközi labdarúgásnak.”

Máris az

Máris az “új Cantonaként” emlegetik (Getty)

A Berbatovról lemaradó City a nap egyik utolsó igazolását végrehajtva lecsapott a Chelsea által már hetek óta „puhított” Robinhóra.

A Chelsea túl agresszív érdeklődése a Real Madrid vezetőinél kiverte a biztosítékot: a spanyolok feljelentéssel fenyegetőztek, s a 24 éves brazilt természetesen nem engedték játszani – más kérdés, hogy a Santos-Real Madrid saga is legalább ennyi kérdést vetett fel, akkor a brazil egyesület volt kárvallottja Robinho költözésének.

Robinho az idény végéig kiválóan érezte magát Madridban, ám attól fogva, hogy a Cristiano Ronaldóra hajtó „királyi klub” vezetősége – a csapatért felelős, Robinhóhoz mindenáron ragaszkodó Bernd Schustert megkerülve – az ő nevét is beemelte egy esetleges Manchester United-Real Madrid átigazolási ügyletbe, megmakacsolta magát. Bár Ronaldo klubcseréje kútba esett, Robinho jelezte, hogy nem marad a spanyol fővárosban.

A Real ugyan a hétvégén jelezte, hogy „egy Real-játékos sem eladó”, végül a szakítás meleltt döntött, ám megtréfálta a Chelsea-t: Robinho a hétfőn gazdát cserélő – az egykori thaiföldi miniszterelnök, Thaksin Shinawatra után az egyesült arab emírségekbeli Abu Dhabi csoport lett a manchesteri omnipotens – Manchester City játékosa lett. A legutóbb az angol válogatott Shawn Wright-Phillipset épp a Chelsea-től „visszavásárló” klub brit csúcsnak számító 32.5 millió fontot áldozott a játékosra.

Robinhóval tovább erősödik a Manchester City (AP)

Robinhóval tovább erősödik a Manchester City (AP)

„A Real Madrid Football Club hétfő este végül úgy döntött, hogy hozzájárul játékosa, Robson da Souza ’Robinho’ távozásához a Manchester Cityhez” – állt a madridi egyesültet szűkszavú kommünikéjében.

A City főnöke, Mark Hughes elégedetten konstatálta az új igazolást:
„Óriási megtiszteltetés és öröm, hogy egy Robinho kaliberű klasszissal dolgozhatok együtt. Már korábban is leszögeztem: ahhoz, hogy versenyben legyünk a Premier League legnagyobb klubjaival, olyan erősítésekre is szükségünk lesz, mint amekkorát Robinho jelent.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik