Élet-Stílus

Lemondott Owenék edzője

Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint hétfőn az elnökkel folytatott négyszemközti beszélgetést követően lemondott a posztjáról Kevin Keegan, a Newcastle United edzője. A hírt az egyesület még nem erősítette meg, de sokan már azt is tudni vélik, hogy ki lesz az utódja.

Az 57 éves tréner a BBC információi szerint azért vette a kalapját, mert tanácsa ellenére a klub nyáron nem igazolt komoly erősítést jelentő játékost. Keegan legalább 3-4 új futballistával szerette volna az utolsó napokban kiegészíteni a keretet, de csak a spanyol U21-es válogatott Xisco (Deportivo la Coruna) és az uruguayi Ignacio Gonzalez (Monaco) érkezett.

Keegan ennyivel nem elégedett meg, és hétfőn, az elnökkel folytatott megbeszélés után állítólag jelezte, hogy lemond a posztjáról. A hír nem sokkal később kiszivárgott, és a dühös szurkolók a teljes vezetőség lemondását követelték a klub székháza előtt.

Másodszor hagyta ott a Newcastle-t, 92 és 97 között már ült a kispadon (imago)

Másodszor hagyta ott a Newcastle-t, 92 és 97 között már ült a kispadon (imago)

Már tavaly májusban összerúgta a port a klub elöljáróival a rutinos szakember, amikor Mike Ashley a Newcastle elnöke kinevezte sportigazgatónak Dennis Wise-t. Az egykori középpályás felelt onnantól kezdve a klub átigazolásaiért. A nyáron Keegan kifejezett kérése ellenére eladták James Milnert az Aston Villának, de a tréner még ekkor is tűrt.

Az utolsó csepp a pohárban az Arsenal elleni 3-0-s vereség volt. A meccsen egyértelműen megmutatkozott a Szarkák keretének gyengesége, és miután az átigazolási időszak utolsó napjaiban sem érkezett komoly erősítés, Keegan bejelentette távozását.

Keegan januárban érkezett a Newcastle-hoz, Sam Allardyce menesztését követően, és irányítrása alatt 21 meccséből csak hatot nyert meg a csapat. Az idei szezont sem kezdte fényesen a United, hiszen három meccsen mindössze négy pontot gyűjtött.

Az egykori angol szövetségi kapitány helyét angol lapértesülések
szerint Wise, vagy az Intertől elküldött Roberto Mancini veheti át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik