Élet-Stílus

Jövő szombaton átsétálhatunk a Megyeri hídon

Még szeptemberben megindulhat a forgalom a Megyeri hídon, jövő szombaton pedig 10 órától át lehet sétálni a hídon, tűzijáték is lesz.

A Megyeri híd műszaki átadása szeptember 17-ig lezajlik, azt követően a forgalomba helyezéshez szükséges hatósági bejárásokra, vizsgálatokra kerül sor, így szeptember végére minden készen áll arra, hogy megnyíljon a forgalom előtt – mondta Windisch László létesítményvezető.

Már folyik a műszaki átadás

A műszaki átadás a múlt szerdán kezdődött, az objektumot a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., valamint az üzemeltető Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakértői veszik át a Hídépítő-Strabag konzorciumtól.

Az 1 861 méter hosszú létesítmény az 590 méter hosszú nagy-duna-ági, a 332 méteres szentendrei-duna-ági, továbbá három darab ártéri hídból áll. Ez utóbbiak közül a szentendrei-szigeti a leghosszabb, 560 méteres.

A műszaki átadás alatt még elvégzik azokat a kisebb munkákat, amelyek valóban csak az utolsó fázisként végezhetők, vagy pedig pótmunkaként rendelte meg a beruházó. A díszkivilágítást például utólag rendelte meg, ezért most szerelik.

Tűzijáték, nyílt nap

A műszaki átadás után a hídra akár rá lehetne engedni a forgalmat, ezt megelőzően azonban forgalomba helyezési eljárásra kerül sor. Ennek során valamelyik hatóság rendszerint előír néhány apró kiegészítést, ami a jóváhagyott tervben nem szerepelt.

Továbbra is kérdés, hogy az eljárás végén kaphat-e ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt az öt hídból álló objektum. Az építési engedélyben ugyanis az szerepel, hogy az engedély feltétele a Szigetmonostor-Szentendre közötti közúti kapcsolat megteremtése. Szeptember 13-án nyílt nap lesz a hídon, délelőtt 10 órától bárki átsétálhat rajta. A műsor részeként este tűzijáték is lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik