Élet-Stílus

Flashfilm készül Pécsről

A zsűri és a közönség keddre eldöntötte, hogy kik is készíthetik azt a flashtchnikával készülő animációs etüdfilmet, amely 10 egyperces darabban mutatja be Pécset. Az egymillió forint összegű pályázat győztesei a Hungaroflash Fesztiválon mutatják majd be a kész darabot. Nézegesse a pályázók animációs filmjeit!

A pályázaton olyan animációs filmekkel lehetett jelentkezni, amelyeket az elmúlt öt évben készítettek, és minimum 1, maximum 7 perc terjedelműek. A feltöltött animációs filmek közül egyet a közönség, kilencet a szakmai zsűri juttatott tovább. A pályázó a filmje nevezésével egyidejűleg nevezett a Hungaroflash – Pécsi flashfilm pályázatra is, amelynek összdíja egymillió forint, a legmagasabb megnyerhető összeg pedig 300 ezer forint.

Egy kép az Indul a nyár című pályaműből

Egy kép az Indul a nyár című pályaműből

A pályázóknak a pécsről készülendő filmjük tematikája kötetlen, egyetlen kritérium van: a film nyitó és zárókockája a rajzfilmhu által megadott helyszínfotón alapul, és használja a segédanyagként rendelkezésre bocsátott 1 perces zenerészletek (zeneszerzők: Balahoczky István és Tövisházi Ambrus) egyikét. Ezek majd október 11-16. között lesznek láthatóak. A zsűri pedig október 16-án dönt az általa legjobbnak tartott alkotásról.

A pályázat szakmai moderátora és házigazdája Pálfi Szabolcs, animációs filmrendező, a szakmai zsűri elnöke Wahorn András, képzőművész, zenész, tagjai Gróf Balázs, grafikus, animációs rendező, Hegedűs Márton, grafikus, animációs rendező, Igor Lazin, animációs rendező, producer és M. Tóth Géza, animációs rendező, egyetemi tanár.

A háromórás zsűrizés alatt a szakmai grémium értékelte a filmek vizuális világát, a zenével való összhatást és a történetvezetést. A 10 pályázó munkája kedden indul, a négy etapos flashfilmfejlesztés végeredménye, a tízszer egyperces pécsi flashfilm 10. 10-én lesz látható a flashfest.hu pályázati site-on.

A 2. fordulóba jutott pályázók. (A filmjük megtekintéséhez kattintson a linkekre.)
András
atöky
baalint
beranandi
kisbuk
krzsanna
lengab
pötyi
szuni (közönségdíj)
zsteri

Ajánlott videó

Olvasói sztorik