Élet-Stílus

Szeptember végén féláron mozizhatunk

Idén az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25. és 28. között lesz a Moziünnep, amikor is az ország összes mozijában legfeljebb 490 forinba kerülhet a mozijegy – monda el a FigyelőNetnek Tamás Dorka, a rendezvény sajtófőnöke.

A Moziünnep négy napja alatt több mint 200 filmet láthatnak majd az érdeklődők az ország összes mozijában, mintegy 330 vetítővásznon. Idén hét premierfilm indul ekkor olyan sztárokkal, mint Liv Tyler, Nick Nolte vagy Daniel Auteuil, és minden eddiginél több, összesen 18 film érkezik meg premier előtt a seregszemlére.

Az idén először a budapesti Arena Cinema City is részt vesz a Moziünnepen, ahol a filmvetítések mellett számos programmal várják majd a közönséget. A Corvin mozi sok más alkotás mellett egy exkluzív japán animét, a Death Note – Halállistát, valamint a 3D-s Az utazás a föld központja felé című filmet vetíti majd, míg a hétvégén Csillagok háborúja-jelmezes felvonulás és lézerkardozás színesíti a programot. A Művész moziban a magyar filmek alkotóival beszélgethetnek a nézők, de lesz Delta-, A nyomozó- és Márió, a varázsló-közönségtalálkozó is.

lehet szavazni

Az Európai Filmakadémia hétfőn nyitotta meg az idei People,s Choice Award elnevezésű közönségszavazást, melynek keretében a kontinens filmrajongói voksolhatnak kedvenc európai filmjükre – közölte Elekes Szentágotai Blanka, a szervezet kelet- és közép-európai sajtóattaséja.
A közönség a www.peopleschoiceaward.org portálon október 31-ig szavazhat.

Műsorra tűzik egyebek mellett Koltai Lajos Este című alkotását, Sas Tamás 9 és 1/2 randi című romantikus vígjátékát, Christopher Nolan akciófilmjét, a Sötét Lovagot, Guillermo del Toro Hellboy II – Az Aranyhadsereg című rendezését, Phyllida Lloyd Mamma Mia! című zenés vígjátékát, valamint Steven Spielberg új Indiana Jones-moziját, de kikapcsolódást nyújthat a Harmadik Shrek és a Harry Potter és a Főnix rendje is.

A Sötét Lovagot is olcsóbban nézhetjük meg

A Sötét Lovagot is olcsóbban nézhetjük meg

A Moziünnep látogatottsága évről évre nőtt: 2006-ban a rendezvénysorozat négy napja alatt több mint 420 ezer mozijegy kelt el, 40 százalékkal több, mint az azt megelőző évben, tavaly pedig 545 ezernél is többen mentek el a filmes rendezvényre.

A Moziünneppel kapcsolatban korábban az is felmerült, hogy a rendezvény esetleg elmarad, a legnagyobb magyarországi moziüzemeltető, a Palace Cinemas ugyanis nyár elejéig nem nyilatkozott arról, részt kíván-e venni a 2008-as Moziünnepen. Emiatt a rendezvényt szervező cég, az UpperStudio nem tudta a tervezett időpontban, augusztus 28. és 31. között tető alá hozni az eseményt.

Tamás Dorka a jegyárakról elmondta, hogy míg tavaly 360 forintban határozták meg az árplafont, idén 490 forint lehet a legdrágább mozijegy. Ez azonban nem jelenti azt, hogy olcsóbban nem vehetünk jegyet. A pontos jegyárakat majd a rendezvény honlapján közlik, amint a mozikkal megállapodtak azokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik