Élet-Stílus

Cassanót megint kihagyták

Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a keretét a a Ciprus és Grúzia elleni világbajnoki selejtezőkre. Antonio Cassanót kihagyta Marcello Lippi, Luca Toni és Fabio Cannavaro viszont visszatérhet.

A világbajnoki címvédő Squadra Azzurra szombaton Cipruson, majd szerdán hazai pályán, a grúzok ellen kezdi a selejtezősorozatot a 2010-es dél-afrikai tornára. Az olasz nemzeti tizenegy a 8-as csoportban szerepel, és a papírforma alapján könnyedén ki kell harcolnia a vb-szereplést Bulgária, Montenegró, Írország, Ciprus és Grúzia előtt.

A 2006-ban világbajnokságot nyerő tréner már korábban jelezte, hogy nem hívja vissza a válogatottságukat lemondó Alessandro Nestát és Francesco Tottit, és úgy tűnik Antonio Cassanóra sem tart igényt.

Lippi 2006-ban is otthon hagyta (AP)

Lippi 2006-ban is otthon hagyta (AP)

Lippi újra behívta viszont a nemzeti tizenegybe a júniusi Európa-bajnokságot bokaszalag-szakadás miatt kihagyó Fabio Cannavarót. Szüksége is lesz egy biztos pontra a védelemben az olasz csapatnak, hiszen a lábadozó Marco Materazzi még nem százszázalékos, és Giorgio Chiellini sem játszhat az első vb-selejtezőkön.

A Milan középpályása, Gennaro Gattuso kihagyta klubja szezonnyitó meccsét, de szombaton már játszhat, akárcsak Angelo Palombo (Sampdoria), aki a bajnok Inter elleni mérkőzésen nyújtott kimagasló teljesítményt.

A támadósorban négy világbajnok csatár áll Lippi rendelkezésére: del Piero, Gilardino, Toni és Iaquinta mellett Antonio di Natale reménykedhet a kezdőcsapatba kerülésben.

Az olasz keret
Kapusok: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo), De Sanctis (Galatasaray)

Védők: Barzagli (Wolfsburg), Cannavaro (Real Madrid), Cassetti (Roma), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Grosso (Olympique Lyon), Legrottaglie (Juventus), Zambrotta (Milan)

Középpályások: Aquilani (Roma), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Palombo (Sampdoria), Pirlo (Milan)

Támadók: Del Piero (Juventus), Di Natale (Udinese), Gilardino (Fiorentina), Iaquinta (Juventus), Toni (Bayern München)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik