Élet-Stílus

Az Újpest győzelemmel ünnepelt

Az Újpest hazai környezetben fordulatos mérkőzésen 4-3-ra legyőzte a Kecskemét együttesét a labdarúgó Soproni Liga 6. fordulójában.

Az Újpest történetének 2723. első osztályú mérkőzését játszotta, amivel az örökranglista első helyére lépett, megelőzve ezzel az ősi rivális Ferencvárost, amely egymást követően harmadik idényében szerepel a másodosztályban.

A mérföldkőnek számító összecsapás előtt a lila-fehér klub köszöntette a közel- és a régmúlt legendás újpesti játékosait: a sort Göröcs János zárta, akit a mérkőzést követően a IV. kerület díszpolgárává avatnak.

Kabát viszi el a labdát Farkas és Grkinics között (MTI)

Kabát viszi el a labdát Farkas és Grkinics között (MTI)

Az újpestiek ünnepre készültek, ennek megfelelően támadófelfogásban kezdték az összecsapást.

Mindehhez kiváló partnernek bizonyult a kecskeméti alakulat, hiszen rendkívül bátortalanul, sok hibával futballozott. Az első félidőben így könnyedén szerzett kétgólos előnyt Szentes Lázár csapata.

A fordulást követően felébredt a vendég gárda, ennek Litsingi szépítőgólja révén meg is lett az eredménye. A vendégek nem álltak le, az Újpest pedig, úgy tűnt, teljesen leblokkolt, ezt Csordás Csaba használta ki és egyenlített egy bombagóllal.

A hajrában új erőre kapott a lila-fehér együttes és Kabát Péter találatával újra magához vette az előnyt, de néhány pillanat múlva a Dudic kezezése után megítélt büntetőből Csordás egalizált. A televíziós visszajátszás alapján Dudic nem ért kézzel hozzá a labdához.

Mijadinoski (balról) és Némedi harcol a labdáért (MTI)

Mijadinoski (balról) és Némedi harcol a labdáért (MTI)

Az utolsó tíz perc még tartogatott újabb fordulatot: Kabát két perccel a rendes játékidő vége előtt egy nagyszerű betörés után talált a hálóba, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Soproni Liga 6. forduló

Újpest FC-Kecskeméti TE 4-3 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5212 néző. Vezette: Kassai
Gól: Cutuk (8.), Bozics (20.), Kabát (74., 88.) ill. Litsingi (67.), Csordás (71., 80. – a másodikat 11-esből)
Sárgalap: Mijadinoski (22.), Sándor (56.), Bozics (74.), Kabát (89.), Széki (90.) ill. Grkinics (60.), Cukics (83.), Mitrovics (84.)
Újpest: Balajcza – Dudics, Cutuk, Lipták, Mijadinoski – Sándor, Bozics (Kiss Z., 72.), Korcsmár, Remili (Jucemar, 58.) – Simon (Széki, 65.), Kabát.
Kecskemét: Mitrovics – Schindler, Farkas I., Grkinics, Lovric – Cukics, Némedi (Litsingi, 46.), Alempijevics, Savics (Menyhárt, 46.) – Csordás (Rusvay, 85.), Yannick

Ajánlott videó

Olvasói sztorik