Élet-Stílus

UEFA: kettős vereséggel búcsúztak csapataink

Nemhogy a tavaszt, de az őszt sem érték meg a magyar focicsapatok a nemzetközi kupákban. Az MTK már korábban kipottyant a BL-ből, a két UEFA-kupában érdekelt együttes, a Loki és a Győr pedig a bajnokhoz hasonlóan a selejtezőben elvérzett.

Magyar szemszögből az UEFA Kupa második selejtezőkörének visszavágóit a Debrecen kezdte, amely jókora meglepetésre a korántsem túl acélos svjáci Young Boys otthonában szenvedett sima, 4-1-es vereséget. A visszavágó sem sikerült valami jól, de ne szaladjunk ennyire előre.

A debreceniek az első félórában nem tudtak mit kezdeni a svájciak védelmével, és hiába fogadkoztak, a Young Boys irányította az összecsapást. Ha volt is némi remény a továbbjutás kiharcolására, az a 33. percben elszállt, amikor már az odavágón is kétszer eredményes Schneuwly lőtt 18 méterről védhetetlen gólt. A debreceniek becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel a meccset, és még a félidő előtt sikerült Oláh révén egyenlíteniük.

A fordulás után a svájciak játszották a tudatosabb és jobb futballt, és 20 perc elteltével 3-1-es vendégvezetést mutatott a kijelző. A hajrában már csak szépíteni tudott a Loki, amely végül 7-3-as összesítéssel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól.

Ha Gomezék (b) komolyan veszik a meccset, kitömhették volna a Győrt (MTI)

Ha Gomezék (b) komolyan veszik a meccset, kitömhették volna a Győrt (MTI)

A Győrnek hazai pályán ha lehet még kevesebb esélye volt, annak ellenére, hogy a VfB Stuttgart otthonában csak egygólos vereséget szenvedett az odavágón. A németek is érezték, hogy egy hazai gól kellemetlen helyzetbe hozhatná őket, és ezért gyorsan el is döntötték a párharcot.

Az első pillanattól kezdve a stuttgartiak akarata érvényesült a pályán, a németek kényelmes tempóban futballozva is sokkal gyorsabbak voltak ellenfelüknél és könnyedén érték el góljaikat. Félóra elteltével az ötösön egyedül ácsorgó Lanig bólintott egy beívelést a győriek kapujába, tíz perccel később pedig az Eb-t is megjárt Hitzlsperger lövése pattant a kapufáról a hálóba.

A szünet után sem változott a játék képe, jellemző a németek fölényére, hogy Gomez a harmadikat a saját térfelérő megindulva szerezte. A válogatott csatár nem sokkal később egy rögzített helyzet után fejjel vette be a győri kaput, megadva ezzel a kegyelemdöfést a magyar együttesnek. A hajrában a saját tizenhatosán belül cselezgető Lehmann lövetett még egy gólt a Bajzáttal, de ennek már semmi jelentősége nem volt a továbbjutást illetően.

UEFA Kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
DVSC-TEVA – Young Boys (svájci) 2-3 (1-1)
Gól: Oláh (42.), Dudu (73.), illetve Schneuwly (33.), Regazzoni (56.), Yapi Yapo (67.)
Továbbjutott: a Young Boys, kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel

Győri ETO-VfB Stuttgart 1-4 (0-2)
Gól: Bajzát (81.), illetve Lanig (31.), Hitzlsperger (41.), Gomez (54., 60.)
Továbbjutott: VfB Stuttgart kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel

További eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik