Élet-Stílus

Platini is csalt játékosként

Michel Platini két játékvezetőt szeretne látni a jövőben a mérkőzéseken. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke elismerte, hogy játékosként ő is néhány alkalommal feldobta magát a tizenhatoson belül.

“Nem szeretnék videóbírókat, viszont úgy gondolom, hogy négy szem sokkal többet lát, mint kettő, ezért inkább annak örülnék, ha sok más sportághoz hasonlóan a futballban is két játékvezető működne közre a meccseken” – nyilatkozta Monacóban Michel Platini, nem sokkal a BL csoportkörének sorsolását követően.

“Játékos koromban én is sok szabadrúgást és tizenegyest provokáltam ki az ellenfél kapujának közelében műeséssel, mert tudtam, hogy a játékvezető messze van és úgysem látja pontosan, mi történt” – ismerte el mosolyogva az egykori zseniális futballista, aki 1984-ben Európa-bajnoki győzelemre vezette a francia válogatottat.

Az elnök is csalt korábban (MTI/EPA)

Az elnök is csalt korábban (MTI/EPA)

“Tisztában vagyok azzal, hogy a mai játékosok közül is sokan csalnak. Ezért lenne jó még egy bíró a pályán, hiszen nagyobb eséllyel szúrnák ki a műeséseket, és a kemény büntetésekkel talán visszaszoríthatnánk ezt a jelenséget” – mondta Platini, majd külön megdicsérte Ronaldót, amiért maradt a Manchester Unitednál.

“Játékos koromban tiszteletben tartottam a szerződésemet, amiket semmi értelme nincsen aláírni, ha azt néhány héten belül megszegi a futballista. A mai fociban a kontraktusok nem sokat érnek. Ezért is örültem, hogy Ronaldo betartotta a szerződésében foglaltakat, és nem igazolt el a Manchester Unitedtől” – így Platini.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik