Élet-Stílus

Világbajnokot igazolt a Bayern München

A Bayern München egy évre kölcsönvette Massimo Oddót, az AC Milan világbajnok olasz labdarúgóját. A 32 éves védő Marcell Jansen helyére érkezik, a német válogatott futballista ugyanis ötéves szerződést kötött a Hamburger SV együttesével.

„Taktikailag és technikailag is rendkívül képzett játékosról van szó, nagy segítségünkre lehet” – nyilatkozta Jürgen Klinsmann vezetőedző az AC Milannal Bajnokok Ligáját nyert futballistáról, aki hétfőn csatlakozik új csapatához. „Már egy ideje figyeltük Oddót, így amikor Jansen távozása véglegesség vált, nem sokat haboztunk” – tette hozzá a szakember.

Egy szezonra érkezik kölcsönbe az olasz védő, akit ezután megvásárolhat a müncheni csapat, amely egy év után idén ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhet. „Hamit Altintop és Willy Sagnol sérülésével mindenképpen meg kellett erősítenünk a hátsó alakzatunkat, és úgy gondolom, hogy az ideális embert sikerült megszereznünk” – nyilatkozta a bajorok menedzsere.

Az Eb-re nem hívta meg az olasz kapitány (Getty)

Az Eb-re nem hívta meg az olasz kapitány (Getty)

Uli Hoeness ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a német válogatottban is rendszeresen szereplő Marcell Jansen a távozás mellett döntött. A hírek szerint a 22 éves védő azért hagyta el a Bayernt, mert a nyáron érkezett új tréner nem számított rá a kezdőcsapatban. „Hosszasan beszélgettünk néhány napja Jürgen Klinsmannal, és nem jutottunk közös nevezőre a további szereplésemmel kapcsolatban.”

Ekkor érkezett a hamburgiak ajánlata, akikkel 2013 nyaráig szóló szerződést kötött Jansen. A vételárról egyik fél sem kívánt nyilatkozni, de német lapértesülések szerint a HSV nyolcmillió eurót fizetett a fiatal védőért.

wright-phillips visszatér manchesterbe

Shaun Wright-Phillips, a Chelsea angol válogatott labdarúgója a Manchester City együtteséhez igazotl. “Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek, kezdő szeretnék lenni újra” – nyilatkozta a 26 éves szélső, aki három évvel ezelőtt 21 millió font ellenében került a londoni alakulathoz, de nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így most 9 millióért tér vissza. Wright-Phillips – aki az Arsenal korábbi klasszisának, Ian Wrightnak a nevelt fia – eddig 19-szer szerepelt az angol nemzeti csapatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik