Élet-Stílus

Szécsi Magda kilép az írószövetségből

admin
admin

2008. 08. 28. 20:48

Szécsi Magda író, festő, grafikusművész rövid levélben közölte a Magyar Írószövetség elnökével, hogy szeptember 1-vel kilép a szervezetből, mert a testület nem lépett fel a Magyar Gárda működése ellen.

Az írónő a kilépési nyilatkozatot az MTI-nek megerősítette. Szécsi Magda azt mondta, azért lép ki az írószövetségből, mert az értelmiségi szervezet egyetlen alkalommal sem határolódott el a Magyar Gárdától, és az utóbbi két évben tapasztalható szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól, a júliusi melegfelvonuláson történt atrocitásoktól, pedig ő erre hosszú ideje vár.

Döntését írásban is eljutatta a szervezethez és azt várja, hogy több társa is hozzá hasonlóan fog cselekedni, mert mint fogalmazott “az írószövetség sem mentes a cigányoktól és a melegektől.”

Szécsi Magda szerint nem kell előzetesen fölszólítani a szövetséget, hogy határolódjon el a feketeruhások mozgalmától, mert “ezt magától kellett volna megtennie, hogy így fejezze ki hovatartozását és védje meg tagjait, az emberi értékeket, a méltóságot, az identitást.”

Az írónő emlékeztetett rá, hogy az idei Meleg Méltóság Menetét követő támadás után a Magyar Gárda tevékenysége elleni tiltakozásul Tükröt Tartási Mozgalmat indított, ehhez több százan csatlakoztak, köztük az írószövetség néhány tagja is. Levágatták és szőkére festették a hajukat, hogy így utasítsák el a cigányellenességet, az erőszakot.

A néma mozgalomban írók, költők, képzőművészek, tanárok, filmkészítők, közszereplők, leszbikusok, heteroszexuálisok, romák és nem romák vesznek részt, mindazok, akiket rettegéssel tölt el mindenféle erőszak – jegyezte meg Szécsi Magda.

Az Írószövetség vezetését az MTI-nek nem sikerült elérnie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.