Élet-Stílus

Győztesnek járó pénzt kapnak Kozmannék

A kormány fejenként húszmillió forinttal, az egyéni győzteseknek járó összeggel díjazza a olimpiai bajnokságot nyert vízilabdacsapat és szövetségi kapitánya, Kemény Dénes teljesítményét, továbbá a bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás kenu párost.

A szerdai kormányülés után Daróczi Dávid szóvivő elmondta, hogy a kabinet támogatta Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter erre vonatkozó javaslatát.

A kormányszóvivő elmondása szerint a jutalom fejenként 20 millió forintra növelését – ami eredetileg 12 millió forint volt játékosonként – az indokolta, hogy sorozatban harmadszor nyert olimpiát Kemény Dénes együttese. A mintegy 100 milliós többletkiadás fedezetét a kormány átcsoportosítással oldja meg.

Bravúros bronzot nyertek (MTI/EPA)

Bravúros bronzot nyertek (MTI/EPA)

A Kozmann György, Kiss Tamás bronzérmes kenu párosnak szintén megemelték a pénzjutalmát, ők a kettesben induló aranyérmesek prémiumát, a fejenkénti 16 millió forintot kapják meg. Ezt az összeget az Önkormányzati Minisztérium keretéből finanszírozzák.

Ezt a kormánydöntést az támasztja alá, hogy „az utolsó pillanatban kellett párost alkotniuk” Kolonics György halála miatt – fogalmazott Daróczi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik