Élet-Stílus

Alakul a hamburgi horvát triumvirátus

A német élvonalban szereplő Hamburg mintegy 10 millió euróval ostromolja a Premier League tabellájának legalján szerénykedő Portsmouth együttesét. A németek kiszemeltje a horvát Niko Kranjcar.

Elképzelhető, hogy a horvát válogatott karmestere, Niko Kranjcar a Bundesligában folytatja.

A Premier League rajtját kisebb sérülése miatt kihagyó technikás középpályás a hamburgi kispadot átvevő holland Martin Jol első számú célpontja, a futballista pótolhatná a Madridba távozó holland Rafael van der Vaartot. A szakvezető választása nem véletlenül esett a korábban az Arsenal által is figyelt Kranjcarra, a játékost volt alkalma megfigyelni a Tottenham trénereként.

A gólszerző Kranjcarnak gratulálnak a Portsmouth játékosai (Getty)

A gólszerző Kranjcarnak gratulálnak a Portsmouth játékosai (Getty)

A Hamburg összesen 23 millió euróval lett gazdagabb azok után, hogy a holland irányítót, valamint a belga védőt, Vincent Kompanyt elengedte (utóbbi a Manchester City együtteséhez igazolt), Kranjcar ráadásul két válogatott honfitársával, Ivica Olic-csal és a múlt héten a Dortmund gárdájától elhappolt Mladen Petric-csel futballozhatna együtt.

Bár a Harry Redknapp által irányított Portsmouth középpályája jelentősen gyengült a nyáron – Muntari és Pedro Mendes is távozott – a nem túl fényes anyagi helyzetben lévő egyesületnél nyilván elgondolkodnak majd a németek ajánlatán.

A hamburgiak részéről ezzel még nem fejeződne be a csapatépítés – Jol a Karlsruhe elleni 2-1-es diadal után két játékosról beszélt. Az értesüléseket a HSV hivatalos honlapján a szóvivő Jörn Wolf is megerősítette:
„Ahogy az edző is mondta, csapatunk egy kreatív középpályást is keres.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik