Élet-Stílus

Új csapatot talált magának az Eb-gólkirály

Négy éven belül ötödik klubjánál próbál szerencsét Milan Baros, a cseh labdarúgó-válogatott csatára. Az Olympique Lyontól a török Galatasaray vásárolta meg a 27 éves támadót, a vételárról nem nyilatkoztak a felek.

Hároméves szerződést kötött új csapatával a 2004-es Európa-bajnokság gólkirálya, aki azóta képtelen volt tartósan megvetni a lábát aktuális klubjainál. A kontinenstornát követően sok európai élklub vitte volna az akkor éppen Liverpoolban futballozó Milan Barost, ám ő úgy döntött, hogy marad.

Ezt minden bizonnyal nem bánta meg, hiszen egy év múlva Bajnokok Ligáját nyert az angol csapattal. Igaz, ebben nem sok szerepe volt a cseh játékosnak, aki többnyire csak a kispadról figyelte Gerrardék menetelését a legrangosabb kupasorozatban.

Baros (j) a BL-serleggel (MTI/EPA)

Baros (j) a BL-serleggel (MTI/EPA)

A következő szezonban már nem is tartottak rá igényt a Vörösök, Baros az Aston Villához írt alá. A birminghami együttesnél sokkal több lehetőséget kapott, ám a góllövés ott sem ment neki. Ennek ellenére továbbra is több európai klub érdeklődött a cseh futballista után, aki végül az Olympique Lyon ajánlatát fogadta el.

A sokszoros francia bajnoknál is csalódást okozott, nem csoda, hogy néhány hónap múlva ismét a Premier League-ben, pontosabban a Portsmouth-ban játszott kölcsönben. Tizenkét bajnokin egyetlen egyszer sem talált be, így a játékjogával rendelkező lyoniak nem sokat tétováztak, amikor bejelentkezett a Galatasaray.

Nem tudni, a török együttes mennyit ajánlott Barosért, az azonban biztos, hogy a csatár csütörtökön átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és aztán aláírja a három évre szóló szerződését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik