Élet-Stílus

A biztonságért aggódnak az F1-pilóták

Szeptember végén Szingapúrban bemutatkozik a 2008-as idény második új utcai pályája, amelyen a sport történetének első éjszakai versenyét rendezik majd. A Forma-1-es versenyzők nem egészen nyugodtak a futam körülményeit illetően.

A pilóták biztonsági kérdésekkel foglalkozó szervezete, a GPDA a hétvégén Valenciában az éjszakai versenyről is tárgyalt, a legfőbb aggodalmat az okozza, hogy a jelenlegi állás szerint a villanyfényes gyakorlásra szinte alig lesz idő a tétre menő versenyzés előtt.

“Pillanatnyilag még azt sem tudjuk biztosan, hogy mi lesz a hétvége menetrendje. Aggódunk. Úgy megyünk oda, hogy előtte nem teszteltünk, fogalmunk sincs az egészről. Éjszakai verseny lesz, méghozzá az esős évszakban – biztonsági szempontból nem épp ez a vágyálmunk. Nem tűnik valami megnyugtatónak” – nyilatkozta Jarno Trulli.

Több edzés kellene (vezess.hu)

Több edzés kellene (vezess.hu)

A felvetésre, hogy nem lenne-e érdemes a MotoGP versenyzőinek tapasztalatait kikérni, akik tavasszal Katarban már részt vettek egy éjszakai futamon, Trulli azt mondja, hogy nem lenne értelme: “Motorozni más, mint autót vezetni. Ők amúgy is egy hagyományos pályán versenyeztek, mi pedig utcai pályára megyünk. Nekik volt hova kitérni, nálunk falak lesznek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik