Élet-Stílus

Robinho nemkívánatos lett Madridban

Nem kapott játéklehetőséget a Real Madrid Valencia elleni, Szuperkupa-győzelmet eredményező vasárnap esti mérkőzésén Robinho, a fővárosi futballklub brazil kiválósága.

A korábbi nagy kedvenc mellőzése a Marca című sportnapilap értékelése szerint egyértelmű jele annak, hogy a királyi gárdánál immár végleg lemondtak a támadó megtartásáról. Robinho helyzete hosszú ideje kérdéses, főleg azóta, hogy a médiában elkotyogta: el akarja hagyni a Realt, és a londoni Chelsea-nél kívánja folytatni pályafutását.

A madridi elitklub eddig nem óhajtotta elengedni a remek képességű, ördöngösen cselező csatárát.

A Marca szerint azonban most fordult a kocka. Robinho alighanem tartós mehetnéke miatt maradt ki a Szuperkupát amúgy bravúrosan elhódító, a meccset két kiállítottja miatt kilenc emberrel befejező, mégis 4-2-re nyerni képes Realból, de mellőzéséhez hozzájárult az is, hogy a fővárosi „Blancók” hívei füttyel és „Menj a Chelsea-be!” kiáltásokkal adták értésre, hogy már nem kérnek belőle. A játékos a találkozó előtt nem melegített a többiekkel, s a diadalt követő ünneplésből sem vette ki a részét.

Robinho lába alatt forrósodik a talaj (Getty)

Robinho lába alatt forrósodik a talaj (Getty)

Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke a hétvégén úgy fogalmazott, hogy Robinho tiszteletlen volt a csapattal szemben, amikor egy interjúban bejelentette elhatározását, amely szerint az angol labdarúgócsapathoz kíván szerződni, és kérte a spanyol gárdát, hogy egyeztessen a részletekről a londoniakkal.

„A megállapodásokat illik megkötni a szezon végén, nem pedig négy-öt nappal az új idény kezdete előtt. Ez tiszteletlenség a klubbal, a történelmünkkel és a szurkolókkal szemben is” – nyilatkozta Calderón a Cadena Ser rádiónak, hétfőn pedig a Marca idézte tőle azt a kijelentést, amely szerint „akarata ellenére senkit sem kényszerítünk rá, hogy nálunk maradjon”.

Brit médiaértesülések szerint a Chelsea augusztus elején – magyar pénzre átszámítva – 5,7 milliárd forintos ajánlatot tett a Madridnak a brazil játékosért, akinek jelenlegi szerződése 2010-ig szól. A kontraktus záradéka szerint a Robinhót leigazolni akaró klubnak kivásárlási árként 150 millió eurónak megfelelő összeget (mintegy 31 milliárd forint) kell fizetnie a Realnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik