Élet-Stílus

Búcsúzott a magyar BMX-es

Nem jutott a nyolcas döntőbe Hódi Anikó BMX krosszban a pekingi ötkarikás játékokon, miután az elődöntős csoportjában csak a hatodik helyen zárt.

Hódi a csoportbesoroló időfutamban – még szerdán – az utolsó előtti, azaz a 15. lett. A magyar BMX-es így a brit Shanaze Reade (2.), a francia Laetitia le Corguille (3.), az ausztrál Nicole Callisto (6.) és Tanya Bailey (10.), az amerikai Jill Kintner (7.), a holland Lieke Klaus (11.), és az argentin Maria Belen Dutto (14.) ellen szerepelt az elődöntőben, mely három futamból állt.

Hódi Anikó nélkül került sor a döntőre (MTI)

Hódi Anikó nélkül került sor a döntőre (MTI)

A magyar kerekes az első futamban a hatodik, a másodikban az ötödik, majd a zárófelvonásban a hetedik helyen ért célba, így csoportjában végül a hatodik helyen zárt. A döntőbe a két elődöntős csoport első négy-négy helyezettje jutott.

Az egyfutamos finálét Anne-Carolline Chausson nyerte. A francia végig vezetett, és simán győzött, miután üldözője, a nagy esélyes brit Shanaze Reade az utolsó kanyarban bukott.

Férfi versenyzőnk, Radasics Vilmos szerdán szállt nyeregbe, és nem tudta magát berekedni az elődöntőbe, azaz a 16 közé. Az aranyérmet végül a lett Maris Strombergs szerezte meg.

A BMX krossz most debütált az ötkarikás programban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik