Élet-Stílus

Szervezetten doppingolnak a görögök?

Az utóbbi időben sok görög sportoló akadt fenn a doppingvizsgálaton, és a kimutatott tiltott szerek jórészt azonosak. A Görög Olimpiai Bizottság elnöke szerint ez nem véletlen, Minosz Kiriaku szervezett doppingolást gyanít.

„Tizenöt sportoló akadt fenn, mind ugyanazzal a szerrel, ami nagyon furcsa, és arra enged következetni, hogy összehangolt akció áll mögötte. Vagyis szervezett bűnözésről van szó, mert úgy tűnik, hogy sok pénz van ebben, nagy profit” – jelentette ki Minosz Kiriaku egy hétfői interjújában a pekingi olimpián.

A 15 szóban forgó sportoló közül tizenegy súlyemelő, három futó és egy úszó. Mindegyikük szervezetében a metiltrienolon nevű tiltott szteroidot találták meg. A bizottsági elnök nem beszélt arról, hogy szerinte ki áll az állítólagos szervezett doppingolás mögött, de leszögezte, az államnak ennek véget kell vetnie.

Joannisz Drimonakosz is a lebukottak között

Joannisz Drimonakosz is a lebukottak között

„Nem vagyok sem rendőr, sem nyomozó, sem bíró, de szerintem eljött az ideje annak, hogy az állam cselekedjen, és találjon megoldást a problémára. Ha akarnak, találnak megoldást, szerintem akarnak” – így Kiriaku.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik