Élet-Stílus

Csupán utasbiztosításuk van a magyar olimpikonoknak

Az olimpián induló sportolók elenyésző hányadának van olyan sportbiztosítása, amely súlyos sérülés esetén legalább az átmeneti időszakra támogatást tud nyújtani - írja a Napi Gazdaság hétfői számában.

A lap úgy tudja, a szó eredeti értelmében vett sportbiztosítással a szakszövetségek pénzhiány miatt nem tudják levédeni versenyzőiket. Csupán néhány, szinte kizárólag külföldi tulajdonban lévő klub számára fontos versenyző rendelkezik egyedi sportbiztosítással. Vannak olyan befektetők, amelyek egyes játékosok versenyengedélyének tulajdonosaként kötnek biztosítást sportolójukra. Igaz, ebben az esetben az az elsődleges, hogy egy sérülés esetén a befektető „pénzénél legyen” – mondták a Napi Gazdaságnak a szakértők.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatója, a QBE Atlasz alapszintű utasbiztosítás megkötését vállalta valamennyi kiutazóra. A társaságnál a lapnak azt közölték: a magyar küldöttség tagjainak mindegyikét a kinn tartózkodás idején Classic utasbiztosítás védi. A módozathoz kapcsolt biztosítási összegek azonban messze nem elegendőek arra, hogy egy sérülés nyomán pályafutásával felhagyni kényszerülő sportolónak az elhelyezkedés, pályamódosítás egy-két
éves időtartamára megfelelő hátteret biztosítson.

A Qbe Atlasz közleménye

A QBE Atlasz közleményt adott ki, amelyben közli, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal hosszú évek óta fennálló támogatási megállapodása alapján a pekingi játékokon résztvevő valamennyi magyar sportolót és sportvezetőt biztosítás védi. „A Társaság által nyújtott biztosítás fedezetet nyújt a tartózkodás ideje alatt bekövetkező betegségi-, baleseti ellátásra, poggyászkárra, a versenyen vagy versenyen kívül elszenvedett balesetre, illetve maradandó egészségkárosodásra is. A biztosítási összegek tekintetében a MOB hozzájárulása nélkül a Társaság nem kíván nyilatkozni” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A másik tétel, a Nemzeti Sportszövetség regisztrációs kártyájához kapcsolt AXA-biztosítás, amely száz százalék alatti maradandó egészségkárosodás esetén maximum 250 ezer forintot fizet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik