Élet-Stílus

Gyorsan elbukott az egyetlen női birkózónk

Az első mérkőzésén kikapott Sastin Marianna, a pekingi olimpia egyetlen magyar női birkózója, aki ezzel be is fejezte szereplését, mivel legyőzője az elődöntőben kikapott.

A 63 kilogrammos kategóriában érdekelt világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyző a nyolcaddöntőben a kanadai Martine Durgenier ellen kezdett. Ellenfele egy kategóriával feljebb, a 67 kilósok között háromszor volt vb-második.

Az első menetet mögékerülésért, majd egy újabb fogásért kapott ponttal 2-0-ra hozta a kanadai. A folytatásban Durgenier ismét Sastin mögé került, majd pillanatnyi tusveszélyes helyzetbe hozta őt, ezért négy pont lett a jutalma.

A kanadai újabb lenti akciójáért további két ponttal gazdagodott, így 1:30 perccel a vége előtt kialakult a 6-0, ami a menet és egyben a mérkőzés végét jelentette.

Simán kikapott (MTI)

Simán kikapott (MTI)

Az ellenfél nem tudta bevinné Sastint a vigaszágra miután az elődöntőben, az esélyeknek megfelelően kikapott a címvédő és 2002 óta minden világbajnokságon győztes japán Icso Kaoritól.

Nyilatkozatok

Vatai László női szakágvezető:
„Nem ezt vártam. Sastin Marianna számára az első mérkőzés mindig nagyon nehéz, ráadásul ezúttal nem volt valami jó passzban, sokkal közelebbről kellett volna birkóznia. Sajnos nem úgy tűnik, hogy továbbmegy a vigaszágra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik