Élet-Stílus

Kaluczát elpáholták

Kalucza Norbert a nyolcaddöntőben simán kikapott a Puerto Ricó-i riválisától, így kiesett az 51 kilogrammosok között a pekingi olimpia ökölvívótornáján.

Jó kezdett a magyar bokszoló, 2-0-ra is vezetett, majd ő és ellenfele is többször talált, de csak Puerto Ricó-i kapott pontokat, s kiegyenlített. A folytatásban egyértelműen McWilliams Arroyo Acevedo dominált. A második menet elején a sarokban „elkapta” a magyart, több kemény ütést is bevitt.

Az esetleges kiütés miatt is aggódnunk kellett. Kalucza ugyan lábon marat, de láthatóan nem volt a legjobb állapotban, és a mérkőzésvezető rövid időn belül kétszer is rászámolt. Acevedo kihasználta, hogy riválisa elbizonytalanodott, nem állt le, és a menetet 8-1-re nyerve a „félidőben” már 10-3-ra vezetett.

Legalább rutint szerzett (MTI)

Legalább rutint szerzett (MTI)

A beszedett pofonok hatására Kalucza bunyója szétesett, az ütései pontatlanná váltak. Ment előre, igyekezett, de nem találta el az ellenfelét. Ámbátor intés miatt kapott két pontjával így is faragott a hátrányából (5-10).

Az érettebben bokszoló Acevedo első percet leszámítva uralta a meccset. A negyedik menetben is fölényben volt, azt 4-1-gyel hozta, és végül sima, 14-6-os győzelemmel került a nyolc közé. Az olimpiai újonc, 21 éves Kalucza búcsúzott, így a magyarok közül csak Szellő Imre maradt versenyben. Ő 81 kg keddi negyeddöntőjében a brit Tony Jeffries ellen lép szorítóba.

Nyilatkozat

Kalucza Norbert:
„Nyolc kilót kellett fogyasztanom, egyszerűen nem bírtam mozogni. Nem éreztem jól magam, semmi erőm nem volt”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik