Élet-Stílus

Az első aranyra várva

Pars Krisztián az aranyéremre is esélyesként várja a kalapácsvetés vasárnapi döntőjét az olimpián. A magyar atléta a világ idei második legjobb dobásával büszkélkedhet, a játékokon a selejtezőben ő érte el a legjobb eredményt.

Vasárnap 37 számban avatnak bajnokot. Parson kívül a Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron (tartalék: Lontay Balázs) összeállítású világbajnok kardcsapat is esélyes lehet az aranyérem megszerzésére.

Ha a győzelem nem is biztos, az mindenképpen jogos elvárás a csapattal szemben, hogy tagjainak sikerül feledtetni a várakozáson aluli szereplést egyéniben.

A maratonfutásban csak döntőt rendeznek, Magyarországot Rakonczai Bea és Teveli Petra képviseli a nők mezőnyében.

Pars krisztián a legjobb eredménnyel jutott a döntőbe (MTI)

Pars Krisztián a legjobb eredménnyel jutott a döntőbe (MTI)

A 100 m gát selejtezőjében Vári Edit áll rajthoz. Birkózásban az egyetlen női magyar résztvevő, a vb- és Eb-ezüstérmes Sastin Mariann (63 kg) lép szőnyegre.

Műugrásban Barta Nóra szerepel a 3 méteres verseny tizenkettes döntőjében. A magyar versenyző 11.-ként került be a fináléba. A sportlövők kisöbű sportpuska 3×40 lövéses összetett számában (50 m) Sidi Péter próbál meg minél jobb eredményt elérni. Sidi hétfőn légpuskában a 6. helyen végzett.

A szörfösöknél Gádorfalvi Áron és Detre Diána, a vitorlások Laser osztályában Berecz Zsombor száll vízre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik