Élet-Stílus

Újabb doppingesetek Pekingben

Pozitív doppingtesztet produkált, ezért meg kell válnia az érmeitől az észak-koreai Kim Dzsong Szunak, és kiderült, hogy Thi Ngan Thuong Do vietnami tornász sem a legtisztább eszközökkel készült a pekingi ötkarikás játékokra.

Észak-koreai Kim Dzsong Szu férfi szabadpisztolyban ezüstérmes, légpisztolyban pedig bronzérmes lett, mégis megszégyenülve térhet haza, miután fennakadt a doppingvizsgálaton – és az érmeit is elvették.

Így változott a sorrend: szabadpisztolyban a kínai Tan Cung-liang lett a második, az orosz Vlagyimir Iszakov a harmadik. Légpisztolyban az amerikai Jason Turneré a bronz.

A nyugtatót (propranolol) használó Kim Dzsong Szu mellett Thi Ngan Thuong Do vietnami tornászt szintén doppingoláson érték.

Ő súlycsökkentőt (furoszemid) szedett. Az persze rejtély, hogy mi értelme volt a tiltott szert magába tömködnie, hiszen „kokszolva” is csak a 82., tökutolsó helyen zárt talajon.

Az észak-korai és a vietnami sportoló előtt Maria Isabel Moreno spanyol kerékpáros is megbukott – azaz már három doppingesetnél tartunk. S messze még az olimpia vége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik