Élet-Stílus

Peking: újabb csalásra derült fény

Az olimpiai nyitógálán a Kínában élő 56 etnikumot képviselő gyermek mindegyike az ország többségét alkotó han közösségből származott - írta a Wall Street Journal kínai kiadása egy kínai illetékesre hivatkozva.

A gyermekek felvonulásának elvileg a Kínát alkotó etnikumot mozaikját kellett volna bemutatnia, ezért is öltöztették be őket a különböző közösségek népviseletébe. A Galaxy tánccsoport igazgatóhelyettese, Jüan Csi-feng azonban bevallotta a lapnak, hogy valamennyi felvonultatott gyerek han nemzetiségű, aki véleménye szerint „nagyon aranyos volt és természetesen viselkedett”.

Kína lakosságát 90 százalékban a hanok alkotják. Szokás az országban a han gyermekeket más etnikumok népviseletébe öltöztetni.

A megnyitó képei (Galéria)

A megnyitó képei (Galéria)

Ez az ügy – amely olyan pillanatban kerül a nyilvánosságra, amikor a pekingi kormánynak konfliktusa van az olyan kisebbségekkel, mint a tibetiek és az ujgurok – már a harmadik ellentmondásos eset a nyitógálával kapcsolatban. A szervezők előbb beismerték, hogy a televíziós programban voltak trükkfelvételek a tűzijátékok során, majd az előadás zenei rendezője ismerte be, hogy a gálán éneklő kislány play backről énekelt, mivel az eredeti hang tulajdonosát nem találták eléggé képernyőképesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik