Élet-Stílus

Pars első helyen jutott a fináléba

A kalapácsvető Pars Krisztián felettébb biztató formában van: 80,07-es teljesítménnyel, az első helyen jutott be a döntőbe a pekingi olimpián.

Az Athénban ötödik, az aktuális világranglista második helyén álló magyar atléta második kísérlete 80,07 méter volt, amivel teljesítette a fináléba kerüléshez szükséges 78 méteres szintet.

Sőt, ez a 80,07 bizonyult a legnagyobb dobásnak a 33 induló között, ráadásul Pars egyedüliként került 80 fölé.

Jól kezdett (MTI)

Jól kezdett (MTI)

Az esélyesek közül a címvédő japán Murofusi Kodzsi (78,16), a háromszoros világbajnok fehérorosz Ivan Tyihon (79,26), a Sydney-ben aranyérmes lengyel Szymon Ziólkowski (79,55), valamint a tavalyi oszakai világbajnokságon második szlovén Primoz Kozmus (79,44) is magabiztosan jutott tovább.

A kalapácsvetés döntője vasárnap – magyar idő szerint –
13:10 órakor kezdődik. Mindenképpen biztató Pars pénteki teljesítménye, továbbá, hogy az idén csak Tyihon dobott nála jobbat. A Dobó SE versenyzője elárulta, hogy jó formában érzi magát, s nyugodtan várja a finálét. Pars éremre hajt.

Nyilatkozat

Pars Krisztián:
“Megzavart, hogy a szervezők nem engedték elvégezni a két bemelegítő dobást, pedig ez előírás minden versenyen. Egyet dobtam, azután pedig már nem került rám újból a sor, mert elkezdték a selejtezőt. Ezért rontottam el az első kísérletet. Az eset miatt hivatalosan tiltakoztunk is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik