Élet-Stílus

Bor kikapott az első mérkőzésén

Bor Barna az első mérkőzését elveszítette a cselgáncsozók plusz 100 kilós kategóriájában, és mivel legyőzője ezután kikapott, a vigaszág is elúszott.

A 21 éves magyar versenyző az egyiptomi Iszlam el-Sehabi ellen kezdett a plusz 100 kilósok között – és meglehet, az első volt az utolsó mérkőzése. Bor Barna ugyanis sima vereséget szenvedett, sikeres akció nélkül tudta le a küzdelmet.

Ellenben afrikai ellenfele – Bor akcióját átvéve – földre vitelért vazaarit, egy újabb megkontrázott akcióra és egy dobásra két jukót kapott. Kétszer ugyan megintették a háromszoros Afrika-bajnok egyiptomit, de ennek már nem volt jelentősége.

Annak már igen, hogy el-Sehabi a folytatásban ipponnal kikapott a japán Isi Szatositól, így nem vitte tovább Bort a vigaszágra.

A hatfős magyar válogatott Csernoviczki Éva (48 kg), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70) és Hadfi Dániel (100) révén négy hetedik hellyel valamint két helyezetlen dzsúdóssal – Ungvári Miklós (66) és Bor Barna – fejezte be az olimpiát.

Nyilatkozat

Hangyási László, Bor edzője:
„Barna túl sok technikát akart belevinni, több biztonsági dzsúdó kellett volna, mert így az egyiptomi folyton belekontrázott az ő indításaiba. Sajnos otthon nem állnak rendelkezésre ilyen magas szinten cselgáncsozó partnerek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik