Élet-Stílus

Bernben kisiklott a Loki

A Debrecen háromgólos vereséget szenvedett a svájci Young Boys otthonában az UEFA-kupa selejtezőnek második fordulójában, és ezzel nehéz helyzetbe került.

Lendületesen kezdtek a vendéglátók, akik rögtön az elején kihagytak egy helyzetet, de a magyarok sem ijedtek meg és a 17. percben a Czvitkovics buktatásáért megítélt tizenegyesből megszerezték a vezetést. Rudolf a bal alsó sarokba lőtt.

A folytatásban egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak. Az első félidő végén ki is egyenlítettek, midőn Bastians beadása pontos után Schneuwly közelről a jobb alsó sarokba lőtt.

A fordulást követően fokozta a nyomást a vendéglátó. A magyar pontvadászatban még hibátlan debreceniek egyre több párharcot veszítettek el, s képtelenek voltak megtartani a labdát. Továbbá a kispadról beszálló Alberto Regazzonival sem tudtak mit kezdeni.

Marco Schneuwly két gólt szerzett (MTI/EPA)

Marco Schneuwly két gólt szerzett (MTI/EPA)

A 25 esztendős szélső két perccel a becserélése után
közelről betalált, majd a hajrában újra eredményes volt.

Két találata között egy formás támadás végén Schneuwly is duplázott, így a bajnokságban rosszul kezdő Young Boysnak jó esélye van arra, hogy a következő körbe jusson, míg a Loki a kiesés szélére sodródott.

UEFA Kupa, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Young Boys (svájci) – DVSC-TEVA 4-1 (1-1)
Bern, 6000 néző, v: Rasmussen (dán)
Gól: Schneuwly (41., 77.), Regazzoni (68., 87.), ill. Rudolf (17., 11-esből)
Young Boys: Wölfli – Portillo, Ghezal, Schneider, Varela – Hochstrasser, Yapi Yapo, Raimondi (Lüscher, 83.), Bastians – Schneuwly (Kulaksizoglu, 83.), Eudis (Regazzoni, 66.)
Debrecen: Polekszics – Bernáth, Mészáros, Szűcs, Takács Z. – Kiss Z., Demjén, Leandro, Czvitkovics (Szakály, 79.) – Oláh (Dudu, 53.), Rudolf

Korábban:
VfB Stuttgart (német)-Győri ETO 2-1 (2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik