Élet-Stílus

Kutyák Biatorbágyról

A FigyelőNet segít jobb körülményeket, új otthont keresni a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület által befogadott kutyáknak. Három állatról helyeztünk el képeket, rövid ismertetőt, "adatbázisunk" hétről-hétre frissül.

A Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület 1995 –óta működő civilszervezet, a kezdeti időszakban az állatszeretetre való nevelést és a Magyarországon nem jellemző felelős állattartásra ösztönzést tűzte ki feladatául. A területen működő sintértelep borzalmai azonban egy fiatalabb és tevékenyebb csapat létrejöttét tették szükségessé, és idővel az állatmentés is gyakran az egyesületre maradt.

Kutyák Biatorbágyról 1

Vitkó fiatal husky keverék kan, érdeklődő, emberszerető, kiváló társ. Várja masszív kerítéssel rendelkező gazdiját. Vitkót ide kattintva találja meg a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület honlapján.

Kutyák Biatorbágyról 1

Lili és Piri. Piri négy év körüli közepes méretű szuka, Lili az ő 2 éves lánya. Nagyon ragaszkodnak egymáshoz, ezért ha lehet együtt szeretnének új otthonba költözni, de ez nem feltétel. Lilit és Pirit ide kattintva találja meg a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület honlapján.

Kutyák Biatorbágyról 1

Szonja fiatal, egy-két év körüli ivartalanított szuka. Kedves, barátságos emberekkel és kutyákkal egyaránt, bár szeretné azt hinni, hogy ő a falkavezér, tehát szemtelenül kiharcolja magának az elismerést. Szonját ide kattintva találja meg a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület honlapján.

A biatorbágyi egyesület sokáig dolgozott a Mancs-Rancs Alapítvánnyal együttműködve, ideiglenes befogadó-rendszerrel és a panziós megoldással próbáltak segíteni. 2OO7 szeptembere óta azonban egy tanyán sikerült megfelelő körülményeket teremteni, azóta itt folyik a kutyák mentése, egészségügyi és lelki rehabilitációja .A „tanya” még kezdetleges, de végső formája lassan valósággá válik, addig is rendületlenül folyik a munka.

Az állatok ivartalanítva, oltva és mikrochippel ellátva kerülnek gazdikhoz. A kutyákat az utcáról és gyepmesteri telepekről fogadják be, sok balesetet szenvedett eb is az egyesülethez kerül. A Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület célja, hogy Magyarországon csakis olyan ember tarthasson kutyát, aki ezt felelősséggel, és megfelelő áldozatvállalással teszi, és minden kutya mikrochippel legyen regisztrálva, hogy tudjuk: minden kutyához tartozik egy gondos állattartó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik