Élet-Stílus

A Kemény-csapat legyőzte a spanyolokat

A magyar férfi vízilabda-válogatott hátrányból felállva három góllal verte a spanyolokat, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért.

A Montenegró elleni döntetlennel kezdő, majd a görögöket 11 góllal legyőző magyar együttes a csoportelsőség szempontjából roppant fontos mérkőzést vívott a spanyolok legjobbjaival.

Rafael Aguilar emberei kezdtek jobban. Ugyan megúsztuk az első emberhátrányt, ugyanakkor a kiállítás lejártakor Molina a hálóba zúdította a labdát. Majd ugyanő szabaddobásból, távolról volt eredményes, miközben kimaradt egy magyar emberelőny.

A következőt azonban már sikerült kihasználni, köszönhetően a jobb felső sarkot kipókhálózó Benedeknek. A másik oldalon Szécsi „megölt” egy spanyol emberelőnyt, ám egy védelmi megingás miatt megint két góllal vezetett az ellen: Perez közelről a jobb alsóba „pöccintett”. Varga Dénes egy szépen kijátszott fór záróakkordjaként 2-3-ra alakította az állást.

A második negyedre alaposan feljavult a Kemény-csapat, védekezésben és támadásban is a szebbik arcát mutatta. Ezúttal mi szereztünk zsinórban két gólt. Előbb Benedek keze villant – ennek következtében Inaki Aguilar mögé került a labda -, majd Kiss Gergely takarásból mattolta a kapust (4-3).

Ezután felváltva estek a gólok. Felipe Perrone, Kis Gábor, Minguell, végül Varga Dénes talált be – utóbbi nem sokkal a dudaszó előtt bombázott Aguilar feje mellett a kapuba, így 6-5-ös magyar vezetésnél végződött az első „félidő”.

Szácsi az utolsó két harmadban nem kapott gólt (MTI)

Szécsi az utolsó két harmadban nem kapott gólt (MTI)

A nagyszünet után elpuskázott helyzetek, kihagyott fórok váltották fel a gólokat. A mieink nem találták a spanyolok védekezésének ellenszerét – ráadásul többször kapkodtak-, de szerencsére ez fordítva is igaz volt. Kemény Dénes a negyed végén magához hívta a csapatot egy emberelőny befújása után, ugyanakkor ez sem használt, hiszen ebből sem született gól.

Az utolsó nyolc percben aztán hosszú idő után újra megzörrent a háló, méghozzá a spanyoloké: Kásás révén villámgyorsan kihasználtunk egy újabb fórt, ezzel a meccs során először két góllal vezettünk (7-5). Majd hárommal… Kásás a kapufát találta el előnyben, de Kis Gábor közelről a hálóba terelte a labdát.

A spanyolok az utolsó két negyedben egyetlen gólt sem szereztek. Egyrészt többször rossz megoldást választottak, másfelől határozottan és jól védekezett a magyar csapat.

Ha nem is brillírozva, de azért biztosan, 8-5-re nyertek a mieink, így versenyben maradtak a csoportelsőségért. Szombaton Ausztrália lesz az ellenfél.

nyilatkozatok

Kemény Dénes szövetségi kapitány:
„Innentől az Ausztrália elleni találkozóra készülünk, nem foglalkozom a számolgatással. A spanyolok ellen a győzelem volt az elsődleges cél, hiszen világbajnoki elődöntős csapatról van szó, amelyet egy éve hosszabbításban vertünk csak meg. Sok helyzetet kihagytunk, ebből arra lehet következtetni, hogy nagyobb is lehetett volna a különbség, ugyanakkor védekezésben húsz percig nem kaptunk gólt, tehát reális a mostani eredmény.”

Kis Gábor:
„Kezdjük érezni a fáradtságot, ezért jól jönne a pihenővel járó csoportelsőség. Szerintünk Montenegró nem veri meg négy góllal a spanyolokat, ugyanakkor még ha nem is leszünk csoportelsők, akkor is döntőbe kell jutnunk.”


A csoport, 3. forduló:

Magyarország-Spanyolország 8-5 (2-3, 4-2, 0-0, 2-0)
Gól: Benedek, Varga Dénes 2-2, Kiss G., Kis G., Kásás 1-1, ill. Molina 2, Perez, F. Perrone, Minguell 1-1

Montenegró-Görögország 10-6 (3-1, 2-1, 5-2, 0-2)
Ausztrália-Kanada 8-5 (2-3, 2-1, 3-1, 1-0)

A csoport állása:
1. Montenegró 5 pont (32-16)
2. Magyarország 5 pont (35-21)
3. Spanyolország 4 (30-22)
4. Ausztrália 4 (28-22)
5. Görögország 0 (20-39)
6. Kanada 0 (11-36

B csoport:
Horvátország-Németország 13-5 (4-1, 3-2, 2-1, 4-1)
Szerbia-Egyesült Államok 4-2 (0-0, 2-1, 2-0, 0-1)
Olaszország-Kína 19-7 (5-2, 5-2, 4-1, 5-2)

A csoport állása:
1. Horvátország 6 (35-20)
2. Szerbia 4 (23-20)
3. Egyesült Államok 4 (22-19)
4. Olaszország 2 (37-30)
5. Németország 2 (18-29)
6. Kína 0 (16-33)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik