Élet-Stílus

Fodor elődöntős, Deák Bárdos kikapott

Bejutott az elődöntőbe a 84 kg-os kategóriában birkózó Fodor Zoltán. A 120 kilogrammos súlycsoportban szereplő Deák Bárdos Mihály viszont kikapott második mérkőzésén, s mivel legyőzője kikapott az elődöntőben, a vigaszágon sem folytathatja.

Az olimpiai újonc Fodor jól birkózott, azzal döntötte el az azeri Salva Gadabadze elleni mérkőzését, hogy a második szakaszban pörgetni tudott, az első két kedvezőtlen sorsolás után pedig harmadjára neki volt szerencséje.

Az első menetet az azeri nyerte, akció híján a sikeres védekezés döntött, Gadabadze kapta az utolsó pontot. A másodikban hasonló volt a sorsolás, de Fodor borította a papírformát szép akciójával. A harmadikban megint nem volt látványos birkózás, de emiatt a magyar tábor nem búslakodott, Fodor mehetett le másodjára térdelőbe, és sikeres hárításai révén megnyerte a mérkőzést.

“Az edzőm azt kérte, hogy csak egyszer fogjam meg nagyon, úgyhogy a második menetben bevált a taktika. Sokkal jobban akartam a győzelmet, mint az azeri. Következik a török Avluca, aki a súlycsoport legjobb háromja közé tartozik” – nyilatkozta az MTI-nek Fodor.

Deák első meccsét magabiztosan nyerte, utána viszont nem volt szerencséje (MTI)

Deák első meccsét magabiztosan nyerte, utána viszont nem volt szerencséje (MTI)

Az ötszörös vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Deák Bárdos szintén az elődöntőbe kerülésért lépett szőnyegre Yannick Szczepaniakkal szemben. Az első szakaszt a francia nyerte a sorsolás folytán, mivel akció nem volt és ő kapta az utolsó pontot. A másodikban a magyar birkózó megpörgette ellenfelét parterhelyzetben, így ez a szakasz az övé volt. A harmadikban az elsőhöz hasonlóan alakult a forgatókönyv.

“Már megint a balszerencsés korong. Nincs mit erről mondani” – kesergett Struhács György szövetségi kapitány.

Eredmények
84 kg
A 16 között
Fodor Zoltán – Ma Szan-ji (kínai) 2-0
Negyeddöntő:
Fodor Zoltán-Szalva Gadabadze (azeri) 2-1

96 kg:
Adam Wheeler (amerikai)-Virág Lajos 2-1

120 kg
A 16 között:
Deák Bárdos Mihály- Ari Taub (kanadai) 2-0
Negyeddöntő:
Yannick Szczepaniak (francia)-Deák Bárdos Mihály 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik