Élet-Stílus

Federer már a negyeddöntőben kiesett

Nem lesz újabb Federer-Nadal derbi - Pekingben biztosan nem. Roger Federer ugyanis két szettben kikapott az amerikai James Blake-től. Serena Williams is idő előtt búcsúzott.

A világelsőségének is búcsút intő Federer ugyan jól kezdte a tornát, ám Blake ellen ismét visszaköszönt idei formája: dekoncentráltan játszott, talán túlságosan is felpörgött – nagyon akarta az olimpiai aranyat.

A svájci összeomlását mi sem jelzi jobban, hogy egy olyan teniszezőtől kapott ki, aki eddigi nyolc találkozásuk alkalmával csupán egy játszmát (!) tudott elrabolni tőle.

Blake karrierje során először győzte le a svájcit (AP)

Blake karrierje során először győzte le a svájcit (AP)

Ám a történelem nem a jelen: Blake az első szett utolsó szervájánál elvette ellenfele adogatását, s bár utóbbi egy szettlabdát egy remek mozdulattal, a lába alatt, hárított, a következő pillanatban nagy hibát vétett: senkitől sem zavartatva a hálóba ütött.

A második játszmában Blake már 3:0-ra vezetett amikor Federer átvette az irányítást. 3:1-nél visszavette a szervajátékot, s így 6:6-ig fej-fej mellett haladt a két ellenfél.

Tie-break-re került sor. A rövidítésben újabb két ki nem kényszerített hiba, majd egy fonákütés a hálóba.

Federert a fonákütése is cserbenhagyta (AP)

Federert a fonákütése is cserbenhagyta (AP)

A kétségkívül remek napot kifogó Blake siethetett fogadni a gratulációkat. Federer harmadik olimpiáján sem tudott kiugró sikert elérni. Sydneyben az elődöntő, Athénban a második forduló jelentette számára a végállomást.

Az amerikai örömöt némileg beárnyékolta, hogy Serena Williams is meglepő vereségbe szaladt bele. A két első játszmában az amerikai és ellenfele, az orosz Jelena Gyementyjeva nem jutottak dűlőre, ám a záró szettben az orosz 5:0-ra elhúzott, s innen az ifjabbik Williams-nővér már nem tudott visszakapaszkodni.

Tenisz-torna

Férfiak, egyes
Negyeddöntő:
Blake (amerikai, 8.)-Federer (svájci,1.) 6:4, 7:6

Nők, egyes
Negyeddöntő:
Gyementyjeva (orosz, 5.)-S. Williams (amerikai, 4.) 3:6, 6:4, 6:3
Zvonarjova (orosz, 9.)-Bammer (osztrák) 3:6, 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik