Élet-Stílus

Pekingi hírmorzsák: Hatos a kórházban erősít

A világbajnok Pascal Hens nélkül folytatja a német férfi kézilabda-csapat. Záporoznak a rekordok a pekingi uszodában, Bernard hatalmasat javított, de mégsem örülhetett. A Nemzeti Stadionnál a jelentések szerint egy brit újságírót bántalmaztak a hatóság emberei. Hírek, érdekességek Pekingból.


Hatos a kórházban is erősít

Hatos Gábor birkózó még a kórházban is erősítő gyakorlatokat végez – derült ki Schmitt Pál, a MOB elnökének internetes naplójából. A sportvezető szerdán a Kínai-Japán Barátság Kórházban járt és ott meglátogatta a két magyar olimpikont, a fülgyulladással bajlódó Hatos Gábor szabadfogású birkózót és a szerdai verseny közben súlyos könyöksérülést szenvedett Baranyai János súlyemelőt.

Pascal Hens
hazautazott

Térdsérülése miatt hazautazott a pekingi olimpiáról Pascal Hens, a világbajnok német férfi kézilabda-válogatott egyik erőssége. A játékos az Izland ellen 33-29-re elbukott keddi csoportmérkőzésen sérült meg, felépülése előreláthatólag tíz hetet vesz igénybe. Hens helyére Sven-Sören Christophersen került be a németek keretébe.

Powell sokallja a doppingteszteket

Asafa Powell jamaikai sprinter, a 100 méteres síkfutás korábbi világrekordere, a szám egyik olimpiai esélyese egy kedd esti, meghívásos sajtókonferencián arról panaszkodott, hogy amióta augusztus 1-én megérkezett Pekingbe, négyszer is doppingellenőrzésnek vetették alá. Mindezt különösen azért furcsállja, mert egyike annak a tucatnyi atlétának, akik részt vesznek egy önkéntes doppingellenes programban. “Annyi vért vettek tőlem, hogy egészen legyengülök a 100 méteres döntőre” – mondta némi iróniával Powell.


Nem örül Powell (Galéria)

Nem örül Powell (Galéria)


Berecz a 35. helyen

Berecz Zsombor három futam után 35. a Laser hajóosztályban az olimpia vitorlásversenyén. A 22 éves Berecz szerdán a 36. helyen ért célba a 43 fős mezőnyben. A negyedik részversenyt elhalasztották. Vezet az olasz Diego Romero. A Laser kategória küzdelmei csütörtökön folytatódnak és jövő keddig tartanak.

Gépre szállnak az utolsó magyarok

Szerdán kora délután száll fel az utolsó magyar olimpiai különítményt szállító repülőgép a Ferihegyi repülőtérről. A menetrendszerinti járaton atléták és kerékpárosok vannak, illetve a pekingi játékokra visszalépések nyomán utólag benevezett Kuttor Csaba triatlonos és Hódi Anikó BMX-es.

Súlyos baleset a megnyitó próbáján

A helyi média szerint súlyos baleset ért egy táncosnőt a pekingi olimpiai megnyitó egyik próbáján és emiatt valószínűleg élete végéig béna lesz. Vang Vej, az olimpiai szervező bizottság szóvivője szerdán megerősítette Liu Jan balesetét és azt, hogy jelenleg kórházban ápolják, arról azonban nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy táncosnő nyomorék marad-e.

A baleset július 27-én történt, de csak szerdán számolt be róla a The Shanghai Morning Post angol nyelvű lap, miszerint Liu egy három méter magas színpadról esett le. Hatórás műtéten esett át, és a lap egy orvosszakértőt idézve azt írta, hogy a táncosnő valószínűleg csak segítséggel fog tudni járni.

Megtetszett Bryantnak (Galéria)

Megtetszett Bryantnak (Galéria)


Bryant rajong Pellegriniért

Rangos rajongó szurkolta ki a 200 méteres női gyorsúszás olimpiai bajnokának, Francesca Pellegrininek győzelmét: Kobe Bryant, az amerikai kosárlabdacsapat sztárja.
„Federica óriási volt, szeretném, ha bemutatnának neki” – mondta Bryant az olasz úszó menedzserének a verseny után. A Los Angeles Lakers csillaga amúgy is „tiszteletbeli olasz”: gyermekkorát Itáliában töltötte, miután édesapja, Joe az 1980-as években az olasz első osztályú kosárlabda-bajnokságban aratta sikereit. Kobe az AC Milan szurkolója.

Buszbaleset az evezőspályánál

Összeütközött a pekingi olimpiai falu autóbusza egy kisbusszal szerdán az evezősversenyek helyszínéül szolgáló tó közelében.
A kisbusz három kínai utasa életveszélyesen megsérült.
Az autóbuszon utazott az ausztrál evezőscsapat orvosa is. A csapat szóvivőjének közlése szerint sportolók nem utaztak velük, és a buszon senki sem sérült meg komolyabban.

Tüntetés a Nemzeti Stadionnál


Tibet szabadságát követelő aktivistákat vett őrizetbe a kínai rendőrség a Nemzeti Stadion mellett. A tüntetők az Olimpiai Park főkapujánál láncolták magukat egymáshoz és kerékpárjaikhoz. Szemtanúk szerint a rendőrök rövid idő után szétszórták a tüntetést, és a fellépés során bántalmaztak egy brit újságírót.


Galéria

Galéria


Armstrong nyerte az időfutamot

Az amerikai Kristin Armstrong diadalmaskodott a női országúti kerékpárosok egyéni időfutamában Pekingben. Az ezüstérmet a brit Emma Pooley, a bronzot a svájci Karen Thürig szerezte meg. A hetedik olimpiáján induló, 49 esztendős francia Jeannie Longo-Ciprelli éppen lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

Lebukott a tajvani baseballos

Fennakadt a doppingvizsgálaton Csang Taj-san tajvani baseballjátékos. Azt egyelőre nem közölték, hogy milyen szert találtak a szervezetében. „A Nemzetközi Baseball Szövetség megerősítette a teszt eredményét. Az ellenőrzés még a július 27-én kezdődött olimpiai periódus előtt történt” – mondta Giselle Davies, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője. A tajvani csapat a pekingi ötkarikás torna egyik éremesélyese.

Csonka a 32. helyen zárt

Csonka Zsófia a 32. helyen végzett a női sportpisztolyosok 30 plusz 30 lövéses számában. A pécsiek sportlövője, aki vasárnap 29. lett légpisztolyban, 571 körös eredménnyel zárt.


Négy arany, négy világcsúcs - Phelps eddig mérlege (Galéria)

Négy arany, négy világcsúcs – Phelps eddig mérlege (Galéria)


Rekordeső

A francia Alain Bernard 47.20 másodperces világcsúccsal nyerte a 100 méteres gyorsúszás első elődöntőjét a pekingi olimpián. A második futamban viszont az ausztrál Eamon Sullivan 47.05-tel visszavette tőle a rekordot, amelyet hétfő óta tartott, amikor is az ausztrál váltó első embereként 47.24-et teljesített.

Női 200 vegyesen az ausztrál Stephanie Rice, férfi 4×200-as gyorsváltóban pedig az Egyesült Államok csapata úszott világcsúcsot szerdán. Az utóbbi négyesnek tagja volt Michael Phelps is, aki korábban 200 pillangón is remekelt – és döntött lrekordot. Az olasz Federica Pellegrini pedig saját csúcsát javította meg a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik