Élet-Stílus

Leszerepelt egy újabb éremesélyesünk

Bedák Pál nem jutott be a 16 közé az ökölvívók 48 kg-os súlycsoportjában a pekingi olimpián, miután az első fordulóban egy ponttal kikapott a kazah Birzsan Zsakipovtól.

A vb-második, Eb-harmadik magyar öklöző kellemes emlékekkel készülődhetett pekingi bemutatkozására, hiszen riválisát a 2005-ös vb elődöntőjében legyőzte, ráadásul óriási különbséggel; a helyszín akkor is Kína volt.

Óvatosan kezdett a 22 esztendős Bedák, két évvel idősebb és egy fejjel magasabb ellenfelével csak ismerkedtek az első menetben, amelynek a végén 2-1-re a magyar vezetett. A folytatásban a kazah háromszor is eltalálta Bedákot, akinek az ütései viszont rendre célt tévesztettek, így “félidőben” 4-2 volt “oda”.

Bedák hamar kiesett (MTI)

Bedák hamar kiesett (MTI)

A harmadik két percet ismét Bedák nyerte 2-1-re, de a gongszó pillanatában még mindig a rivális vezetett. A befejező menet elején aztán éledni látszottak a magyar remények, Bedák ugyanis két pontos balhoroggal fordított 6-5-re, s már úgy tűnt, hozza a meccset, Zsakipov azonban nem hagyta magát, s előbb egyenlített, majd néhány másodperccel a vége előtt a győztes ütést is bevitte, Bedák pedig már nem tudott válaszolni.

“Fel vagyok háborodva, bár tudom, hogy én elfogult vagyok, de nem értem, hogy mire adták meg a kazahnak az utolsó pontot. A meccs közben is volt egy-két ütés mindkét oldalon, amit nem pontoztak le, de mivel kiegyenlített volt a csata, nem volt jelentősége. A végén azonban, tizenvalahány másodperccel a vége előtt nem kellett volna megadni a kazahnak a pontot” – mondta az MTI-nek Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke.

A magyar öklöző négy évvel ezelőtt, Athénban is az első fordulóban búcsúzott.

48 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Birzsan Zsakipov (kazah)-Bedák Pál 7-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik