Élet-Stílus

Bajban az Európa-bajnok dánok

Hullanak a címvédők a pekingi kézilabda-tornán: az első fordulóban az oroszokat elkapó izlandiak ezúttal a világbajnok németeket múlták felül, míg az Európa-bajnok dánok Koreától szenvedtek vereséget.

Az A-csoportban tisztult a képlet. Az első fordulóban győztes címvédő horvátok és a franciák ezúttal könnyű ellenféllel szembesültek, s mindkét favorit megerőltetés nélkül nyert.

A horvátoknál továbbra sem szerepelt a spanyolok elleni mérkőzésen megsérülő Balic, viszont csapattársai így is simán múlták felül a brazilokat.

Ezúttal Dzomba volt a horvátok legjobbja (AP)

Ezúttal Dzomba volt a horvátok legjobbja (AP)

Elsősorban a Veszprémet is megjárt Mirza Dzomba volt elemében, a szélső úgy lőtt hét gólt, hogy egyszer sem hibázott. Mellette az ötgólos Duvnjak és az egyaránt négy találatot elérő Lackovic, Lukic és Vori tett legtöbbet a horvát sikerért – a kapuban Losert sem tétlenkedett, nem csoda, hogy a brazilok 33 százalékos pontossággal dobtak.

A Kína elleni “edzőmeccsen” a franciák már az elején elhúztak a lelkes, de távolról sem félelmetes házigazdáktól. Félidőben már 12 gól volt a különbség, elsősorban a szünetig öt gólt vállaló Guigou jóvoltából. A vége 33-19 lett, s Guigou mellé Karabatic és Aballo is felzárkózott.

Karabatic ellen nem volt ellenszerük a kínaiaknak (AP)

Karabatic ellen nem volt ellenszerük a kínaiaknak (AP)

A csoport harmadik találkozója eredményezte a legnagyobb csatát. A lengyelek szinte végig jobbak voltak mint a spanyolok, átlövőik az első játékrészben remekeltek, de labdaszerzés utáni gyors akciókból is rendre megzavarták a statikus spanyolokat.

A második félidőben azonban hiába vezettek három, sőt öt góllal (22-19, 27-22), kapusuk, az addig pazar védéseket bemutató Szmal a hajrára elfáradt, s végül a spanyolok vívták ki a győzelmet.

A B-csoportot Izland vezeti, s ezt aligha gondolta volna valaki – a torna kezdete előtt.

Oroszország után ugyanis a németek is fejet hajtottak az északiak előtt, igaz, a világbajnok peches volt – és szerencsétlensége aligha lesz rövid lejáratú.

A szünetig fordító, s háromgólos előnyt építő izlandiak ellen ugyanis feltámadtak a németek, s a 36. percben ledolgozták hátrányukat. 20-19-es vezetésüknél azonban Hens megsérült, s így a gólszerzés Glandorfra és a 13 gólig (!) jutó Krausra hárult – a két magas ember ellen az izlandiak már lényegesen jobban védekeztek mint korábban három ellen. Hens aligha fog játszani a németek következő mérkőzésén.

Sigfus Sigurdsson és Gudmundur Gudmundsson kapitány öröme (AP)

Sigfus Sigurdsson és Gudmundur Gudmundsson kapitány öröme (AP)

A hajráig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban a három gólt vállaló Valur Sigurdsson (végül 7 gólig jutott) szinte egymaga győzte le Fritzet, s vele együtt a német csapatot. Sigurdsson mellett a nyolcgólos veterán Gudjonsson tett sokat a sikerért.

Oroszország tovább folytatta a szenvedést, bár ezúttal Rasztvorcevék mellett horgonyt vetett a szerencse. A 60. percben a nyolc gólig jutó átlövő győztes gólt lőtt. Hasonló kimenetelű volt a Korea-Dánia találkozó, ám meglepetéssel zárult.

Az Európa-bajnok dánok nem bírtak a korábban a németektől simán kikapó koreaiakkal, s bár egygólos fórral fordultak a második félidőre, előnyüket elvesztették – a hajrában pedig úgy jártak, mint a lengyelek és az egyiptomiak: a 60. percben Jung Szu-jung betalált, így a dánok jelenleg ötödikek.

Pak csang-jong gólöröme: ekkor még a koreaiak voltak hátrányban (AP)

Pak Csang-jong gólöröme: ekkor még a koreaiak voltak hátrányban (AP)


Kézilabda-torna


Férfiak
Csoportkör, 2. forduló
A-csoport:
Horvátország-Brazília 33-14 (18-9)
Franciaország-Kína 33-19 (19-7)
Spanyolország-Lengyelország 30-29 (16-17)
Az állás:
1. Franciaország 4 pont (67-45), 2. Horvátország 4 (64-43), 3. Lengyelország 2 (62-49), 4. Spanyolország 2 (59-60), 5. Brazília 0 (40-67), 6. Kína 0 (38-66)

B-csoport:
Oroszország-Egyiptom 28-27 (14-14)
Korea-Dánia 31-30 (13-14)
Izland-Németország 33-29 (17-14)
Az állás:
1. Izland 4 pont (66-60), 2. Németország 2 (56-56), 3. Oroszország 2 (59-60), 4. Korea 2 (54-57), 5. Dánia 1 (53-54), 6. Egyiptom 0 (50-51)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik