Élet-Stílus

Jól kezdtek a pólós lányok

A magyar női vízilabda-válogatott győzelemmel kezdett a pekingi olimpián: Godova Gábor együttese 11-9-re győzte le a hollandokat.

Pelle révén az Athénban hatodik, Pekingben éremre hajtó magyar csapat szerzett vezetést. Jóllehet, nem sokáig álltunk jobban, De Bruijn ugyanis előbb kiegyenlített, majd gyors egymásutánban szerzett két újabb góljával meglépett a rivális.

Valkai csökkentette egyre a hátrányt, majd ezután Stieber emberelőnyben szerzett találata már az egyenlítést jelentette.

A folytatásban felváltva estek a gólok. A második negyed végén 5-5-nél Drávucz büntetőből, míg a szünet után Stieber távolról volt eredményes, a csapatkapitány nagyszerű ejtésével két góllal meglógtunk. Ezt követően végig előnyben volt Godova Gábor együttese, és kézben tartotta a torna nyitó mérkőzését.


Pelle Anikó volt a mieink legjobbja (MTI)

Pelle Anikó volt a mieink legjobbja (MTI)

A hollandok két esetben, 7-6-nál és 9-8-nál ugyan feljöttek egy gólra, ugyanakkor mindig akadt olyan a mieink között, aki újra megnyugtatóvá tette a vezetést. A végén ugyanúgy kétfás különbséggel vertük a hollandokat, mint a malagai Európa-bajnokságon, akkor 9-7, ezúttal 11-9 volt a végeredmény.

Pelle négy gólig jutott, míg hárman, Valkai, Stieber és Kisteleki kétszer talált be. Horváth Patrícia is jól védett, a két kapus közötti különbség döntőnek bizonyult. Szerdán az ausztrálok következnek.

nyilatkozatok

Godova Gábor szövetségi kapitány:
“A mérkőzés második felétől már rákényszerítettük az akaratunkat az ellenfélre, ezt próbáltuk az elejétől is. Az első negyedben szerencsés gólokkal egyenlítettünk, de amikor elhúztunk, már tudatos volt a játékunk. Most készülünk az ausztrálok ellen, ők inkább erővízilabdát játszanak, remélem, ugyanilyen eredményesek leszünk ellenük is. Tartom, amit az olimpia előtt mondtam, hogy sok egyforma képességű csapat van.”

Kósz Zoltán, a válogatott másodedzője:
“Elviseltük, hogy ez nyitómeccs volt, hogy olimpián játszunk, hogy két góllal vezet az ellenfél. Fejben nagyon jó volt a csapat.”

Horváth Patrícia:
“Nehéz mérkőzés volt, mert idegesen kezdtünk, de az egyenlítés után megnyugodtunk. Amikor De Bruijnhoz közelebb álltunk, akkor már nem tudott olyan tisztán lőni, ez sokat számított. Mindegyik meccs ilyen nehéz lesz.”

Valkay Ágnes:
“Az elején ugyan gyorsan lőttek három gólt, de nem ijedtünk meg, mivel jól ismerjük őket. Tudtuk, hogy győzhetünk.”

B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Hollandia 11-9 (3-3, 3-2, 4-3, 1-1)
Gól: Pelle 4, Valkai, Stieber, Kisteleki 2-2, Drávucz 1, ill. De Bruijn 4, Van den Berg 2, Sijbring, Van den Ham, Cabout 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik