Élet-Stílus

Böczögő csak a csodában bízhat

Böczögő Dorinának az első csoportban mutatott teljesítménye alapján kevés az esélye arra, hogy bekerüljön az egyéni összetett 24-es döntőjébe a női tornászok pekingi olimpiai versenyén.

A 16 éves magyar versenyző talajon kezdett, az első ugrássora végén kilépett, egyébként szépen tornászott, a bírók 13,925 pontra értékelték produkcióját.

Ezután következett az ugrás, melyben idén a katari Világkupa-versenyen negyedik volt. A szerenkénti döntőbe igyekvőknek két ugrást kell bemutatniuk, így Böczögő is kétszer kísérletezett. Az első – fóder-bicska félfordulattal – leérkezésénél erősen ellépett, ezért komoly levonás járt (13,375), a másodikat – Jurcsenko másfél csavarral – viszont pontosabban hajtotta végre, azért jobb értékelést is kapott (14,450). A szerrangsorba 13,912-vel került fel.
Felemáskorláton nem volt túl erős, gyakorlata a zsűri szerint 13,200-at ért.

A végén jött a gerenda, melyen jól szerepelt, ennek nyomán 13,950 ponttal zárt.

Böczögő közepesen tornászott (MTI)

Böczögő közepesen tornászott (MTI)

“A talajgyakorlattal elégedett voltam, az elején egy kicsit kiléptem, de az ugrássorok egyébként jól sikerültek – nyilatkozott az MTI-nek Böczögő. – Az ugrásban viszont valószínűleg elment a döntő. Az elsőnél nagyon elléptem. A másodikra jó pontot kaptam, de így együtt szerintem kevés lesz a fináléhoz. Korláton akadtak gondok, nem volt meg rendesen több kézállás, ki is hagytam egy elemet, jogos volt a levonás.”

“A gerendagyakorlattal viszont nagyon elégedett vagyok. Már csak én voltam szeren a csarnokban, és érzékeltem, hogy megtapsolták a kézállásos elememet. Kell lennie egy akrobatikus összekötésnek a gyakorlatban. Nekem volt egy, amit nem merek ilyen helyen megcsinálni, ezért összeállítottunk egy másikat, amit viszont nehezen fogadnak el a pontozók. Úgy gondolom, most elfogadták. A négy szer alapján kevés az esély arra, hogy az összetett döntőbe bekerüljek.”

A nap folyamán még további három csoport mutatja be gyakorlatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik