Élet-Stílus

Németh Krisztián tagja a Liverpool keretének

Németh Krisztián személyében újabb magyar labdarúgó játszhat az angol élvonalban. A Liverpool vezetőedzője három ifjoncot rendelt fel a Premier League-ben szereplő nagycsapathoz - Németh köztük van.

A spanyol szakvezető döntését a klub hivatalos honlapján közölték. A Lazio ellen is jó teljesítményt nyújtó magyar támadó mellett a Lyontól megszerzett 20 éves francia Damien Plessis és a 18 esztendős angol Martin Kelly készülhet majd a nagycsapattal.

A magyar válogatottal az U19-es Európa-bajnokságon bronzérmet nyert támadó a 29-es számú mezt viseli majd. A középpályás Plessis a 28-as, míg a védő Kelly a 34-es számmal játszhat.

Németh az őszt a Liverpool nagycsapatában kezdi (liverpoolfc.tv)

Németh az őszt a Liverpool nagycsapatában kezdi (liverpoolfc.tv)

Benítez a Lazio elleni 1-0-s sikerrel végződött barátságos találkozó után is dicsérte a fiatalokat, kiemelve Plessis és Németh játékát:

„A fiatalok remekeltek. Mindent tudunk a csapat idősebb játékosairól, ők diktálják a tempót, de a fiataloknak is kijár a dicséret, hisz sokat tettek hozzá a játékhoz. Nabil El Zhar, Jay Spearing, de különösen Damien Plessis és Németh – mindannyian jók voltak.”

A 2005-ös BL-győztes augusztus 13-án idegenben BL-selejtezőt játszik a belga Standard Liége otthonában, három nappal később pedig a Sunderland stadionjában lép pályára az idénykezdő bajnokin.

A sérülések és távollétek (a holland Babel például az olimpián játszik) miatt nem kizárt, hogy a fiatalok a két fontos mérkőzésen is szerephez jutnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik