Élet-Stílus

Bodrogi kiszállt, spanyol győzelem

A spanyol Samuel Sanchez nyerte a férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyét a pekingi olimpián. Bodrogi László nem ment végig, a szerdai egyéni időfutamra tartalékolt. A másik magyar, Gusztos Péter a 66. lett.

Bodrogi László úgy vágott neki a rekkenő hőségben, hihetetlenül magas páratartalom mellett elindított versenynek, hogy előre tudta nem fog végigmenni.

„A rajt előtt még nem döntöttem el, hogy egy vagy két kört menjek, végül csak egyet tettem meg, hogy friss maradjak a szerdai időfutamra” – nyilatkozta a vb-ezüstérmes kerekes.

A 31 éves bringás egy ideig a mezőny első felében haladt, sokáig egy szökevénycsoporttal tartott, majd a kínai Nagy Falnál kialakított pályarészen még egy kört ment, aztán feladta a küzdelmet. „Ez nagyon kemény volt a magas páratartalom miatt. Ilyen időben ugyanis rendkívül nehéz versenyezni” – nyilatkozta Bodrogi az olimpiai sajtószolgálatnak.

A Tienanmen téren a mezőny (MTI/AP)

A Tienanmen téren a mezőny (MTI/AP)

Az élen az esélyesek sokáig együtt haladtak, az utolsó kaptatón aztán az ausztrál Cadel Evans robbantott. Ekkor maradt le a címvédő Paolo Bettini és a spanyol Alejandro Valverde.

Húsz kilométerrel a cél előtt kivált egy ötfős boly, amelyben Davide Rebellin, Andy Schleck, Michael Rogers és Alexander Kolobnyev, valamint Samuel Sanchez kerekezett.

Őket két kilométerrel a cél előtt érte utol a jól hajrázó svájci Fabian Cancellera, aki végül a harmadik lett. Az ezüstérmet a 37. születésnapját ünneplő olasz Davide Rebellin szerezte meg, az utolsó métereken a spanyol Sanchez hajrázott a legjobban.

A másik magyar, Kusztor Péter sokáig az élbollyal haladt, de a végére leszakadt, és végül a 66. helyen fejezte be a versenyt.

Férfi kerékpár, országúti mezőnyverseny (245,4 km):
1. Samuel Sanchez (Spanyolország) 6:23:49 ó
2. Davide Rebellin (Olaszország) azonos idővel
3. Fabian Cancellara (Svájc) a. i.

66. Kusztor Péter 11:55 perc hátrány
Bodrogi László (Magyarország) feladta

az aranyérmes

A 30 éves kerekes profi karrierje nyolc éve indult, azóta az Euskaltel-Euskadi alkalmazottja. A kiváló hegyi menő a 2005-ös Vueltán szerzett részsikerével hívta fel magára a figyelmet, majd 2006-ban a második helyen zárta Pro Tour-sorozatot, illetve megnyerte a Párizs-Nizza pontversenyét, míg a Vueltán újabb szakaszgyőzelmet aratott. Egy évvel később már három etapot nyert a spanyol körversenyen, az összetettben pedig a harmadik helyen zárt. Az idei Tour de France-t a hetedik helyen fejezte be. Pekingben pályafutása legnagyobb sikerét aratta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik