Élet-Stílus

Zsebtolvajokkal riogat a szigetes szórólap

A magyarországi Brit Nagykövetség szórólapokkal fog figyelmeztetni a zsebtolvajokra, a Sziget Fesztiválon. A nyomtatványon az is szerepel, hogy Budapesten jellemző dolog a zsebtolvajlás.

A szórólapok (információs kiadvány) többször is felhívják majd a figyelmet arra, hogy a szigetlakók ne hagyják sátraikban értékeiket és az útleveleket, valamint hasznos telefonszámokat is feltüntet. A Brit Nagykövetséget és a konzuli osztályt éjjel-nappal hívhatják a az állampolgárok. Budapestet úgy mutatja be a szóróanyag, mint ahol ‘jellemző a zsebtolvajlás és más utcai bűncselekmény, különösen a forgalmas csomópontokban’.

„Nem akarjuk negatív színben feltüntetni Magyarországot, de kötelességünk tájékoztatni állampolgárainkat a veszélyekről” – mondta el az FN-nek Greg Dorey, a szigetország magyarországi nagykövete és hozzátette, hogy rengeteg panaszos telefont kapnak minden évben, amelyekben állampolgáraik az utcai bűnözésről számolnak be.

A Sziget Fesztiválon különösen sok rablás éri a briteket, minden évben előfordulnak lopások, a követség ezzel indokolta az akciót. A fesztiválszervezők adatai szerint idén több mint 30 ezer brit fiatal érkezett a Szigetre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik