Élet-Stílus

Magyar-lengyel klímabarátság születik

admin
admin

2008. 08. 06. 17:59

Klímapolitikai kérdésekről, zöldadóról és génmódosításról egyeztetett a magyar és a lengyel zöldminiszter Varsóban. Év végén a lengyelországi Poznanban rendeznek nemzetközi klímatárgyalást az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezmény égisze alatt.

Szabó Imre és Maciej Nowicki megvitatta a két ország, valamint az EU közösségi klímapolitikáját, és egyeztettek az EU klíma-energia csomag kérdéseiben is – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. Az év végén Poznanban megrendezett nemzetközi klímatárgyaláson várhatóan kiemelt téma lesz egy új, átfogó nemzetközi kibocsátás-csökkentési megállapodás kidolgozása, a két miniszter ennek várható célkitűzéseiről is eszmét cserélt.

A magyar és a lengyel tárcavezető egyeztetett a szeptemberben Budapesten megtartandó V4 környezetvédelmi miniszterek találkozójáról is, megbeszélést folytattak továbbá olyan, mindkét országot érintő kérdésekről, mint például az illegális hulladékimport vagy a Natura 2000 területek jelentősége és kezelése. Egyetértettek a genetikailag módosított növények köztermesztésbe bocsátásának tilalmában, valamint érintették az adórendszer „zöldítésének” lehetőségeit is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.