Élet-Stílus

Csaknem telt ház várta Paul Ankát

Leghíresebb dalával, a Dianával kezdte és zárta kedd esti budapesti koncertjét az ötvenes és hatvanas évek legendája, Paul Anka. A kanadai énekes sorra vette a többi nagy slágerét is a Budapest Sportaréna közönségének nagy örömére.

A csaknem telt házas Arénába Anka a közönség felől érkezett a színpadra. Közvetlenül a Diana után másik leghíresebb slágerét, a You Are My Destiny-t énekelte el, s ezzel megalapozta a közönség és saját kitűnő hangulatát. Elhangzott a Lonely Boy, az Esso Besso, a Put Your Head on My Shoulder, a Tonight My Love, Tonight, a Crazy Love és sok más közönségkedvenc dala.

Nagy sikere volt a saját pályájának emlékezetes pillanataiból összeállított, dallal kísért „képeskönyvének”, amelyet a kivetítőn láthatott a közönség. Lelkes taps fogadta a nézőtéren megjelenő feleségét, Annát. Megemlékezett nagy barátjáról, Frank Sinatráról, aki neki köszönhette My Way című dalát. A dalt „kettesben” énekelték, Sinatra hangját bejátszották az övé mellé. Elhangzott a másik híres Sinatra-sláger, a New York, New York is.

Táncolt a közönséggel

A képernyőre vetített képekkel és hangjával idézte fel másik barátját, az amerikai szórakoztatóipar másik nagy egyéniségét, Sammy Davis Juniort.

A legnagyobb slágerei csedültek fel az Aránában (fotó: MTI)

A legnagyobb slágerei csendültek fel az Arénában (fotó: MTI)

Akusztikus gitárral kísérve magát énekelt egy rock and roll-válogatást, tisztelegve a műfaj nagy egyéniségei, Fats Domino, Chuck Berry, Buddy Holly, az Everly Brothers és mások emléke előtt. Jutott rock and roll a koncert végére is, amikor táncra szólította a közönséget a színpad elé. Ő maga is lement egyszer, és egy-két hölgyet táncra kért.

Első budapesti fellépés

A záró Diana előtt elhangzott még a Whole Lotta Shaking Going On című nevezetes rock and roll, a Beatles repertoárjából ismert Twist and Shut, valamint a sokak által feldolgozott Proud Mary. Végül magyarul is elköszönt a közönségtől.

A 67 éves Paul Anka csaknem két órát töltött a színpadon, jól bírta erővel, még ha a hangja már nem is a régi. Profi műsorvezetése, a nála többnyire jóval fiatalabb zenészekből álló 13 tagú együttese s a közönség lelkesedése azonban segített ezen. Paul Anka most először lépett fel Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik