Élet-Stílus

Van Nistelrooy lemondta a válogatottságot

Többé nem kíván a holland labdarúgó-válogatottban szerepelni Ruud van Nistelrooy, a Real Madrid gólzsákja. A labdarúgó hétfőn jelentette be döntését.

„Tanulmányoztam a klubcsapatom és a holland válogatott versenynaptárát, s rájöttem, ez túl sok lenne nekem fizikálisan és lelkileg egyaránt” – indokolta döntését a 32 éves labdarúgó.

A Real Madrid gólerős csatára, aki korábban a Den Bosch, a Heerenveen, a PSV Eindhoven, valamint a Manchester United csapatában is megfordult, 1998-ban mutatkozott be a holland válogatottban, melyben 64 találkozón 33-szor volt eredményes.

Három nagy tornán szerepelt: a 2004-es Európa-bajnokságon négy, a 2006-os világbajnokságon egy, míg a nyári kontinenstornán két gólt szerzett – az olaszok elleni csoportmeccsen és a hollandok számára a végállomást jelentő negyeddöntőben talált be a kapuba – az oroszokkal szemben elbukott meccsen szerezte utolsó gólját az Oranjé-ban.

Csak a Real Madrid (AFP)

Csak a Real Madrid (AFP)

„Beszéltem a játékossal, de nem tudtam meggyőzni. Sajnálom, hogy nem számíthatok a tudására és a tapasztalatára, de tiszteletben tartom a döntését, és a legjobbakat kívánom neki a Real Madridnál” – nyilatkozta Bert van Marwijk szövetségi kapitány, aki az Európa-bajnokság után vette át a karmesteri pálcát az Ajax Amsterdamhoz távozó Marco van Bastentől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik