Élet-Stílus

Kikaptak Pálingerék Pekingben

A magyar női kézilabda-válogatott 28-26-as vereséget szenvedett a házigazda kínai csapattól a pekingi olimpia első tesztmérkőzésén. A mieinknél hiányzott Görbicz Anita, aki a pekingi elutazás előtt forrázta le jobb lábfejét.

Jól kezdett a házigazda, elhúzott 3-0-ra. A rivális támadásban sokat rontott, büntetők maradtak ki, és nem sikerült az egyenlítés, még emberelőnyben sem. A fordulás után nőtt a különbség (22-15), és az alig hibázó kínaiak remekül használták ki az akklimatizációval is küzdő magyarok rontásait.

“Sokan még lámpalázasak voltak, és elrontottuk a meccs és a második félidő elejét, így végig futnunk kellett az eredmény után. Jó volt a teszt, szoktuk a csarnokot, a légkört. A külső körülményekre nem lehet panasz, minden nagyszerű” – mondta az MTI-nek Sinka László sportágvezető.

Görbicz nélkül kikapott a csapat (MTI)

Görbicz nélkül kikapott a csapat (MTI)

Kang Dzse Von, a kínai csapat dél-koreai mestere: “Tipikus felkészülési meccs volt. A győzelem ellenére nem vagyok elégedett a csapatommal. Szerencsére nem tétmérkőzés volt, és van még időnk javulni. A magyarok a világ legjobbjai közé tartoznak, és nagyon fontos volt, hogy gyakoroljunk európai csapat ellen is.”

A magyarok szerdán – közép-európai idő szerint reggel 5-kor – a kazah együttessel vívnak tesztmeccset. Hajdu János szövetségi kapitány alakulata szombaton kezdi meg olimpiai szereplését a svédek ellen.

Peking, felkészülési meccs:
Kína-Magyarország 28-26 (14-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik