Élet-Stílus

Első fotók a VI-os Golfról

A Volkswagen slágermodelljének új generációját hivatalosan augusztus második felében mutatják majd be, a nyilvánosság pedig a Párizsi Autószalonon csodálhatja meg először közelről az autót. Ennek ellenére az internetre kiszivárgott képeken már most is megnézhető, hogy milyen is lesz a VI-os Golf. A korábbi fantáziarajzok nem sokat tévedtek.

Az új Golf első pillantásra egyébként megszólalásig hasonlít a 2003-ban bemutatott elődre, egyedül a Scriroccótól kölcsönzött első, és a Touaregtől átvett hátsó lámpák jelentenek változást. A Scirocco a beltérben is visszaköszön, a szögletes szellőzőnyílások, és a középkonzol is az említett modellből ismerősek.

A VI-os számos motorral érkezik majd, többek között az új 1,6-os TSI-vel, amely 200 lóerőt présel ki magából, és GTI változatba kerülő a 2 literes turbóval, amelybe 240 lovat szuszakoltak bele. A VW természetesen kisebb erőforrásokkal is piacra dobja majd az autót, az 1-1,2 liter közti háromhengeresek nagyjából 75 lóerőt adnak majd.

Képeak az új VI-osról

Képeak az új VI-osról

A BlueMotion verzió az ígéretek szerint 30 százalékkal kevesebbet eszik majd, köszönhetően a módosított sebességváltónak, és az alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak. Ne feledkezzünk meg a a tanulmányként már bemutatott dízel-hibrid változatról sem, bár ennek piacra dobásáról konkrétumot még nem lehet tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik