Élet-Stílus

A Chelsea tönkreverte a Milant (videó)

A Chelsea alaposan kitömte az AC Milant a moszkvai Railway-kupa bronzmérkőzésén. Zeljko Kalac, az olaszok kapusa botrányos teljesítményt nyújtott, miközben átellenben Nicolas Anelka mesternégyest szerzett.

Csoda, ha Zeljko Kalac kapust nem zavarják el Milánó környékéről azután, hogy a moszkvai Railway-kupa harmadik helyéről döntő mérkőzésen megverette, mi több: nevetségessé tette az AC Milant. A Chelsea élt a lehetőséggel és alaposan kitömte, 5-0-ra verte az olasz együttest. Lampard már a 3. percben betalált, szabadrúgása után a labda Kalac lábai között talált utat a kapuba. Ezután Anelka négy gólig jutott.

A 8. percben 16 méterről, kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. Erről a gólról Kalac nem tehetett, nem úgy a következőről: a 18. percben egy hazaadás után óriási luftot rúgott, a francia támadó pedig köszönte szépen, s közelről a hálóba helyezett.

Anelka harmadik találata Malouda pontos beadás után született: a csatár Kalac bizonytalanságát kihasználva 8 méterről fejelt a a kapuba. Végül Malouda újabb centerezést követően néhány lépésről talált be, beállítva ezzel az 5-0-s végeredményt.

A moszkvai tornát egyébként Sevilla csapata nyerte, miután a döntőben 3-0-ra legyőzte a házigazda Lokomotiv Moszkvát.

Hír még a Chelsea háza tájáról, hogy a térdsérüléssel bajlódó Drogba kihagyja a Premier League első fordulóját – a londoniak augusztus 17-én a Portsmouth együttese ellen kezdenek.

Railway-kupa, a 3. helyért:
Chelsea-AC Milan 5-0 (3-0)
Gól: Lampard (3.), Anelka (8., 18., 51., 57.)
Milan: Kalac – Bonera (Paloschi, 65.), Simic (Digao, 46.), Maldini (Kaladze, 46.), Favalli (Antonini, 65.) – Zambrotta, Gattuso, Flamini, Jankulovski – Pirlo – Ambrosini (Seedorf, 46.)
Chelsea: Cech (Cudicini, 73.) – Ivanovics (Ferreira, 62.), Alex, Terry (Carvalho, 62.), Ash. Cole – Ballack (Deco, 46.), Mikel, Lampard – Wright-Phillips (Sinclair, 78.), Anelka (Shevcsenko, 67.), Malouda

Döntő:
Lokomotiv Moszkva-Sevilla 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik