Élet-Stílus

Soproni Liga: kínkeserves hazai sikerek

Négy mérkőzésen is csak egy gól döntött a Soproni Liga második fordulójában, és mind a négy meccsen a hazai együttes győzött. Az egyetlen kivétel a Paks-REAC-összecsapás volt, amelyen Lisztes és a duplázó Nyerges révén a vendégek nyertek.

Paks-REAC 1-3

A világítás meghibásodása miatt közel egy óra késéssel kezdték el az eredetileg nyolc órára kitűzött mérkőzést. A csúszás a vendégeket zavarta meg kevésbé, és Lisztes Krisztián már az 5. percben védhetetlen gólt lőtt 25 méterről a hazai bal felsőbe. Rövid időn belül megduplázta az előnyét a REAC, és ismét egy távoli lövés után került paksiak kapujába a labda: Kőhalmi jó 40 méterről elvégzett szabadrúgását a kapus csak kiütni tudta, Nyerges pedig közelről nem kegyelmezett.

A fordulás után visszaesett a tempó, csak az utolsó negyedórára pörögtek fel ismét az események. Tököli előbb fejjel szépített, majd a kézsérülést szenvedő Nyerges állította be a végeredményt.

ZTE-Kecskemét 1-0

Húsz perc “ismerkedés” után a két 16-os között hullámzott a játék. A 38. percben tíz főre olvadt a vendégcsapat, Koszó szándékos kezezése után megkapta második sárga lapját, ami pirosat ért. A ZTE ezután gyorsan vezetést szerzett a gaboni Meye fejesével.

Szünet után a vendégcsapat előbb vezetőedzőjét veszítette el, akit reklamálás miatt elküldött a kispadról a játékvezető, egy perccel később pedig Savicot állította ki a bíró utánrúgásért. A kettős emberelőnnyel azonban nem tudott mit kezdeni a hazai együttes, jóformán helyzetet sem voltak képesek kialakítani a zalaegerszegiek. A ZTE végül szerencsés győzelmet aratott a hősiesen küzdő újonc ellen.

A diósgyőri Hommát nem egyszer hagyták teljesen üresen a kaposvári védők (MTI)

A diósgyőri Hommát nem egyszer hagyták teljesen üresen a kaposvári védők (MTI)

DVTK-Kaposvár 1-0

Élvezetes és küzdelmes első 45 percet produkáltak a csapatok, a Diósgyőr óriási elszántsággal rohamozott és Homma közelről szerzett gólján kívül több ziccert is kihagyott.

A szünet után a Kaposvár rákapcsolt, szinte állandóan a hazai térfélen folyt a játék. Bozovic óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el, de hiába játszottak a somogyiak mezőnyfölényben, a kapu előtti határozatlanságuk miatt pont nélkül kényszerültek távozni Miskolcról.

Nyíregyháza-Siófok 1-0

Alacsony színvonalú mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a Szpari, amely nagy nehezen gyűrte csak le a kapura szinte teljesen veszélytelen vendégeket. A mindent eldöntő találatot egy szögletet követően Cornaci szerezte fejjel.

Fehérvár-Haladás 1-0

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a két csapat taktikai csatájából mégis a hazaiak jöttek ki győztesen: a magyar élvonalban debütáló brazil Romero szerzett vezetést a Fehérvárnak. A második játékrész nagy részében unalmasan csordogált a játék, a vendégek helyzeteit biztosan hárította a fehérváriak kapusa.

Soproni Liga, 2. forduló:
Diósgyőri VTK – Gabona Trans-Kaposvár 1-0
Gól: Homma (19.)

ZTE FC – Kecskeméti TE-ERECO 1-0
Gól: Meye (39.)
Kiállítva: Sluka (85.), illetve Koszó (38.), Savic (55.)

FC Fehérvár-Szombathelyi Haladás 1-0
Gól: Romero (24.)

Paksi FC-REAC 1-3
Gól: Tököli (78.), illetve Lisztes (5.), Nyerges (17., 81.)

Nyíregyháza Spartacus-BFC Siófok 1-0
Gól: Cornaci (68.)

Pénteken játszották:
Vasas-Újpest FC 4-2

Vasárnapi meccs:
MTK Budapest-Budapest Honvéd 20 ó

Hétfői meccs:
Győri ETO – DVSC-TEVA 20 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik