Élet-Stílus

Peking: megérkeztek olimpikonjaink

Zökkenőmentes volt a szombaton útra kelt magyar olimpiai csapat belépése Kínába, illetve szálláshelyének elfoglalása a sportolói faluban. A kajak-kenusok hajói is már Pekingben vannak, és napokon belül a végcéljukra, a Sunji Evezős és Kajak-Kenu Pályára is befutnak.

Szombaton délben 12 sportág képviselői – birkózók, cselgáncsozók, evezősök, kerékpárosok, ökölvívók, sportlövők, súlyemelők, teniszezők, vitorlázók, vívók, valamint a női kézilabda- és vízilabda-válogatott tagjai, továbbá szakvezetők és az egészségügyi csoport tagjai indultak útnak kora délután, majd a repülőgépük helyi idő szerint reggeli 5:20-kor szállt le Pekingben.

A delegációt többek között a kinti magyar kolónia mintegy harminc tagja – köztük Kusai Sándor nagykövet – várta a repülőtéren. A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint a csapat nagyságához mérten az útlevél ellenőrzés olajozottan ment, az olimpiai faluban pedig rendkívül segítőkészek voltak a házigazdák, így fél tíz táján már mindenki a szobájában lehetett.

A búcsú pillanatai (MTI)

A búcsú pillanatai (MTI)

A bokszolók két szakvezetője, Szántó Imre és Balzsay Károly békésen anekdotázott a napernyők alatt, megvárva, míg mindenki átveszi a szobakulcsát, majd komótosan ők is felballagtak. A versenyzők közül két párbajtőröző, Imre Géza és Boczkó Gábor türelme tartott szinte a végtelenségig, ők is a kertben várták meg, míg mindenki megtalálja a csomagját a több mint 120 egyentáska között.

Ezután a kerékpárosok a bringáik összeszerelését kezdték meg, az ökölvívók ugyanakkor “sétálós” programot bonyolítottak le, Káté Gyula és Bedák Pál az étterem felé vette az irányt, majd a birkózóktól kölcsönkért mérleggel “ellenőriztek”. A női vízilabdázók viszont délutánra már tréningre gyülekeztek. A sportlövők Igaly Diánával az élen kerti trécseléssel kezdték az akklimatizálódást, a női kézilabdázók pedig feltérképezték a falut. Görbicz Anita is a társaival tartott, azaz gond nélkül “használta” az otthoni konyhában megsérült lábát.

Megérkeztek Pekingbe a magyar olimpiai kajak-kenu válogatott hajói. A hazai sportági szövetség honlapján olvashatók szerint napokon belül a végcéljukra, a Sunji Evezős és Kajak-Kenu Pályára is befutnak, melyen a házigazdák már az utolsó simításokat végzik. A hajók a luxemburgi repülőtérről emelkedtek a magasba, majd egy európai, illetve kuvaiti megállást követően jutottak el a kínai fővárosba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik