Élet-Stílus

Peking: lebukott egy éremesélyes

Pozitív eredményt hozott a doppingtesztje az olasz vívók egyik legnagyobb pekingi éremvárományosának, a tőröző Andrea Baldininek.

A 22 éves, 2006-ban és 2007-ben világbajnoki ezüstérmes tőröző a júliusi, Kijevben rendezett kontinensviadalon bukott meg vízhajtóval. Baldinit – aki világranglista-vezetőként érkezett volna az ötkarikás játékokra – kizárták a pekingi csapatból, de a helyi sportági szövetség bejelentése szerint amennyiben a B próba igazolja az ártatlanságát, visszakapja a rajtengedélyét.

Andrea Baldini vízhajtóval bukott meg (Getty)

Andrea Baldini vízhajtóval bukott meg (Getty)

„Össze vagyok zavarodva és szomorúság tölt el, ez az ügy nem tesz jót a vívás világának” – mondta az Olasz Vívó Szövetség elnöke, Giorgio Scarso. „Amennyiben Andrea Baldini tényleg hibázott, meg kell büntetni, ugyanakkor ha az elemzés volt hibás, visszavesszük a csapatba.” Hozzátette: a B próba eredményét a jövő hét elejére várják és még nem döntöttek arról, hogy szükség esetén ki helyettesítse Baldinit Pekingben.

A helyi sajtó ugyanakkor úgy tudja, hogy az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) a friss Európa-bajnok, a 2004-es játékokon bronzérmet szerzett Andrea Cassarát kéri fel a beugrásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik