Élet-Stílus

Thuram visszavonult

A 36 éves Lilian Thuram júniusban igazolt volna a Barcelonától a PSG csapatához, de a szokásos orvosi vizsgálatokon szívproblémákat fedeztek fel nála.

„Én szerettem volna lenni a PSG Paolo Maldinije, sajnos ez az egészségi állapotom miatt nem sikerülhet” – nyilatkozta futballista. „Elképzelhető, hogy játszhattam volna, ugyanakkor a leletek ismeretében nem mertem kockáztatni.” Márcsak azért sem, mert hasonló szívprobléma okozta testvére halálát.

A kiváló védő a francia AS Monacónál kezdte pályafutását, később játszott Olaszországban, a Parma és a Juventus csapataiban, majd 2006-ban a Barcelonához szerződött.

A posztja egyik legjobbja volt (teamtalk.com)

A posztja egyik legjobbja volt (teamtalk.com)

A Monacóval Francia Kupát, a Parmával UEFA-kupát, Olasz Kupát, olasz Szuperkupát, a Juventusszal két bajnoki címet (a harmadikat és a negyediket elvették) és két újabb Szuperkupát nyert, míg a Barcelonával Szuperkupa-sikerben volt része.

Thuram a válogatottal 1998-ban vb-t (az elődöntőben két gólt lőtt a horvátoknak), 2000-ben pedig Eb-t nyert, majd a 2008-as kontinensviadal után – ahol a franci együttes csoportkör után búcsúzott – lemondta szereplést a nemzeti csapatban, amelyben 142-szer lépett pályára, és ezzel csúcstartó.

Iulianót eltiltották

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága doppingolás miatt két évre eltiltotta Mark Iuliano korábbi válogatott labdarúgót. A másodosztályú Ravenna 35 éves védőjét június 1-jén, az utolsó fordulóban lejátszott, Cesena elleni (0-0) mérkőzésen ellenőrizték, s a teszt kokain használatát mutatta ki. Iuliano játékjogát azonnal felfüggesztették, így eltiltásából két hónap már lejárt.

A hátvéd 1994 és 2004 között négyszer volt bajnok a Juventus csapatával és játszott a Real Mallorcban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik