Élet-Stílus

A Vasas két góllal verte az Újpestet

A Vasas a második bajnokiját is megnyerte, a labdarúgó Soproni Liga második fordulójában 4-2-re győzte le a vendég Újpest együttesét.

A Vasas alaposan meglepte a lila-fehéreket, 11 perc alatt kétgólos előnybe került. Előbb Dobrics emelt 15 méterről, majd Németh 30 méterről vette be az Újpest kapuját. Balajcza hozzáért ugyan a labdához, de védeni nem tudott.

A folytatásban mind a két együttes előtt akadtak helyzetek – de ezek ki is maradtak. Az egyik oldalon Divics ziccerben mellé lőtt, míg átellenben Mijadinoszki lövésénél Lázok a gólvonalon tisztázott.

Jó meccset játszott a két csapat (MTI)

Jó meccset játszott a két csapat (MTI)

A szünet után, a 48. percben Divics háromgólosra növelte a Vasas előnyét: egy hosszú indításra egyedül indult, majd 15 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba vágta az elé lehulló labdát. Az Újpest jelentős hátránya ellenére nem adta fel, becsülettel ment előre, így a Vasas kedvére kontrázhatott.

Ennek eredményeként több helyzetet és három gólt is feljegyezhettünk a második 45 percben. Az egykori angyalföldi kedvenc, Kabát révén szépítettek a lila-fehérek, majd egy hazai ellentámadás végén Lázok gurított a kapu közepébe. Ezután egy szurkoló berohant a pályára, de a biztonságiak kivezették. A hajrában Vaskó fejesgóljával alakult a 4-2-es végeredmény.

A Vasas a második bajnokiját is megnyerte (a nyitó körben a Honvédot verte), míg a Nyíregyháza legyőzésével indító Újpest már a második fordulóban elvesztette a veretlenségét.

Soproni Liga, 2. forduló:
Vasas-Újpest FC 4-2 (2-0)
Gól: Dobrics (11.), Németh N. (12.), Divics (47.), Lázok (68.), ill. Kabát (62.), Vaskó (82.)

Szombat:
Diósgyőri VTK – Gabona Trans-Kaposvár, 20:00
Nyíregyházi Spartacus-BFC Siófok, 20:00
FC Fehérvár-Szombathelyi Haladás, 20:00
ZTE FC – Kecskeméti TE-ERECO, 20:00
Paksi FC-REAC, 20:00

Vasárnap:
MTK Budapest-Budapest Honvéd, 20:00

Hétfő:
Győri ETO – DVSC-TEVA, 20:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik